Chudnutie bez diéty: Tipy, ktoré zbavia tuku bezbolestne!

Nejde o žiadnu liposukciu, tabletky, ani reklamné triky. Telo má prirodzenú schopnosť vracať sa do stavu zdravia a štíhlosti. Len ju treba naštartovať a neumlčať nezdravými životnými návykmi.

14.08.2016 11:00
cvičenie, fitnes, chudnutie Foto:
Nebojte sa cvičenia s činkami.
debata (1)

Nenechajte sa zhltnúť lenivosťou

Pre telo je prirodzený stav zdravie a štíhlosť. Teda isté percento tuku, ktoré je však približne okolo 15% neohrozuje žiadne orgány, zdravie a tobôž nerobí faldy na tele. Netreba mu dávať žiadne diéty, ukracovať jedlo, iba správne využiť mechanizmy, ktoré organizmus má, aby nás vrátili z nadváhy do ideálneho stavu.

Aktivujte spaľovanie

Netreba robiť žiadne veľké zásahy do stravy, na začiatok stačí objem jedla a kalórií, ktoré ste skonzumovali za deň v dvoch alebo troch porciách, rozložiť na päť jedál. Pozor! Viac jedál denne neznamená, že zjete viac. Iba toľko, čo ste jedávali, dokonca možno o niečo menej, ale dávky budú častejšie. Tým sa podarí telu dostať do stravovacej harmónie a metabolizmus začne nabiehať na vyššie obrátky. Budete spaľovať intenzívnejšie.

Dajte telu správne zdroje

Za priberanie sú zodpovedné nesprávne vzorce stravovania a výber nevhodných pokrmov. Posledné výskumy ukázali, že pre tukové vankúšiky je lepšia zdrojová látka cukor ako tuky. Preto je vhodné nepreferovať nízkotučné pokrmy, kde je objem nadstavovaný sacharidmi , ale prirodzené potraviny.

Hýbte sa po správnom jedle

Výskum, ktorý viedla lekárka Ashley Binns poukázal na rozdielne výsledky spaľovania kalórií v závislosti od toho, čo ženy jedli pred cvičením. Pokus prebiehal v troch úrovniach. Pred hodinovým behom na páse dostali ženy hodinu pred tréningom jedlo s vysokým obsahom bielkovín, s nízkym a tretia skupina bežala nalačno. Z meraní vyplynulo, že najviac kalórií za minútu spálili ženy, ktoré skonzumovali pred cvičením vysokobielkovinové jedlo. Medzi skupinou hladných a konzumentmi nízkej hladiny bielkovín nebol rozdiel. Preto nebehajte nalačno, ale doprajte si bielkoviny v dostatočnom počte. Optimálny príjem bielkovín denne pre zachovanie schopnosti tela byť štíhle je 1 – 1,5 g bielkovín na kilogram hmotnosti.

Nepodceňujte silový tréning

Je základom pekného tela. Nemusíte mať žiadne obavy, že vďaka zdvíhaniu závaží ženské telo nadobudne chlapské rysy. Pekné línie svalov na ženách sú omnoho krajšie ako rozliate zásoby podkožného tuku. No a svaly spaľujú omnoho viac energie ako tuk. Je to skrátka začarovaný kruh. Čím tučnejšia, tým vaše telo menej spaľuje a čím vyšportovanejšia, tým je výdaj energie rýchlejší a udržíte si líniu, aj keď občas žalúdok zaťažíte hamburgerom. Spravodlivosť nehľadajte, iba dajte telu možnosti, aby naštartovalo svoj vnútorný zoštíhľujúci proces.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #stravovanie #štíhla línia #spaĺovanie

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...