Kúpeľ namiesto sprchy. Výhody má aj počas leta!

Chladivá sprcha je cez leto skvelým osviežením. Vo vani obvykle trávime pokojné zimné večery, ale aj počas horúcich dní je dobré dopriať si vaňu plnú vody.

23.07.2016 14:00
kúpeľ, pleť, hygiena, vaňa Foto:
Kúpeľ môže mať prínosné výsledky aj počas horúceho leta.
debata

Upokojenie po športe

Turistika, beh, športové aktivity. Bez nich by sme si leto adekvátne neužili. Keď však príde na rad svalovica, je potrebné si napustiť vaňu. Za vyhriatu vodu tentoraz zabudnite. Mala by byť zohriata len na 18 – 22 stupňov. Vtedy má najlepší efekt na potláčanie svalovice. Kúpeľ s týmito parametrami mal na rýchlu regeneráciu svalov pozitívnejší efekt ako sprchovanie, či dokonca parná sauna. Tento systém zotavovania vám ulahodí a veľmi dobre osvieži.

Parádne osvieženie

Určite poznáte stav, kedy po chladnej letnej sprche začnete pociťovať okamžite návaly horúčavy. Sprcha je na poriadne ochladenie naozaj slabší kaliber. Zmyje pot, ale obvykle nestačí na odobratie prehriatia zo svalov. Zato primerane osviežujúca vaňa telo skutočne schladí a vy nebudete okamžite spotení ako myši. Aj tie najväčšie letné horúčavy zvládnete bez klímy.

Na dobré sny

Zhoršený spánok v lete pociťujeme všetci. Veľa svetla a vysoká teplota nevytvára práve dokonalý kokteil pre sladké sny. Vaňa to však môže ľahko napraviť. Príjemne teplá, alebo chladnejšia podľa uváženia, v sprievode vonných olejov dodá psychike potrebné uvoľnenia na vstup do hladiny alfa, odkiaľ už je len na krok k príjemným snom. S prímesou vonných olejov uvoľnenie ešte prehĺbite. Ak si doprajete teplú vaňu aj počas leta, vzduch sa vám následne bude zdať chladnejší a naštartuje pomalé vylučovanie melatonínu. To má za následok lepšie zaspávanie.

Po slnení

Pridajte do vody vo vani zo dve lyžice kokosového, alebo olivového oleja a kúpeľ sa stane ozdravným. Zvláčni a hydratuje pokožku do hĺbky. Nielenže zregeneruje bunky vyšťavené slnením, ale zároveň je skvelým výbornou metódou na hydratáciu. Vynikajúca prevencia proti šúpaniu a skvelý trik, ako si zachovať príjemne opálenú pokožku o niečo dlhšie ako v prípade, že ostanete len pri sprchovaní. Po slnení určite šup do vane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #sprcha #kúpeľ #osvieženie #výhoda

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....