Spoľahlivé rady, proti celulitíde, ktoré naozaj fungujú!

Zápas s celulitídou je pre mnohé ženy nikdy nekončiaci boj. Preto sa vždy zíde funkčná munícia, ktorá pomôže vašej pokožke opäť sa vystrieť a vymazať ten obávaný „citrusový“ vzhľad.

23.07.2016 07:00
celulitída Foto:
V boji s celulitídou pomôže pár osvedčených trikov.
debata

S cvičením opatrne

Cvičenie je síce spoľahlivá metóda ako vyhnať celulitídu z tela, ale len do tej miery, kým nezačnete dvíhať naozaj ťažké váhy. Paradoxne preťažovanie svalov môže v pokožke vyvolať deformácie a  vylučovanie kyseliny mliečnej, ktorá hladkému vzhľadu nelahodí. Ideálne sú preto cvičenia s vlastnou váhou, strečing, kardio a rôzne typy naťahovacích, jogových a fyzioterape­utických cvičení.

Masáže a saunovanie

Za vznikom celulitídy stojí uviaznutie tukových buniek medzi vláknami spojivového tkaniva. Tomu je potrebné zabraňovať a najlepším spôsobom je pravidelná masáž problémových partií a saunovanie. Vtedy sa podkožný tuk začne prehrievať a do istej miery uvoľňovať zo zovretých partií.

Zamerajte sa na celé telo

Mnoho žien cvičí anicelulitídne cviky len na vybrané časti tela. Je to jedna zo závažných chýb. Precvičujte celé telo. Podporíte spevnenie všetkých svalových vlákien, ktoré sa postarajú o intenzívnejšie spaľovanie tuku v celom tele. Tak vytvoríte nepriaznivé podhubie pre vznik celulitídnych oblastí

Rozhýbte lymfu

Odstraňovanie celulitídy aj zamedzovanie je vzniku stojí na správne fungujúcom lymfatickom systéme. Ten však začína po tridsiatke pozvoľne spomaľovať, čo je aj vek vyššieho výskytu celulitídy. Naštartovať lymfu pomáha pravidelný pohyb, masáže, zvýšený prísun ovocných a zeleninových štiav a tabu by mal byť kofeín aj nikotín.

Prechádzajte sa

Celodenné sedenie sa veľmi intenzívne podpisuje na pomarančovej kôre zadku a stehien. Preto každú polhodinu spravte aspoň dvadsať krokov, prípadne pár drepov. Zlepšíte tým mikrocirkuláciu v problematických zónach a zabezpečíte priaznivý prietok krvi, distribúciu živín a rozhýbete stuhnuté tkanivo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #cvičenie #zdravie #celulitída #BOJ #prostriedky

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...