Letné popíjanie bez kalórií navyše? Osvojte si pár pravidiel...

Popíjanie alkoholu línii neprospieva - to všetci dobre vieme. Ale čo robiť, ak je krásny letný večer a my máme chuť na pohár vína či koktejl? Ako sa vyhnúť zbytočným kalóriám alebo ako s nimi zabojovať?

11.07.2016 07:00
koktail - mojito Foto:
Obľúbené miešané nápoje môžu mať aj zdravšie verzie.
debata

Recept je veľmi jednoduchý. Základom je striedmosť. Pohár vína ešte nikomu neublížil, ba skôr naopak – kvalitné víno skrýva v sebe aj mnohé benefity. V prípade „tvrdého“ alkoholu to už platí menej – napríklad bylinné likéry sa však môžu radiť aj do kategórie „medicína“ – ak sa to s nimi nepreženie.

Letné obdobie sa nám však spája predovšetkým s koktejlmi a osviežujúcimi miešanými drinkami. Pri nich je ideálne osvojiť si tiež pár pravidiel.

1. Bez cukru

Niektoré nápoje obsahujú cukor nielen v tekutom stave, ale aj pridaný (napr. mojito). Odporúčame vám cukor vynechať. Síce to jemne pozmení chuť nápoja, ale jeho sviežosť zostane a intenzita chuti sa ešte zdôrazní zvyšnými ingredienciami.

2. Minerálka

Želanie zákazníka je rozkazom a počúvať ho musí aj skúsený barman. Ak si teda požiadate, aby vám urobil obľúbený aperol spritz len so sódou, nemôže oponovať. Dielik prosecca oželiete. A vaša línia sa vám poďakuje.

3. Ľad

Studených kociek sa nebojte. Ľadový nápoj aktivuje potrebu tela na zahriatie, čím sa spáli viac kalórií. Pozor však na hrdlo! Pite studené nápoje len vtedy, ak viete, že váš organizmus sa s nimi dokáže poľahky vyrovnať.

4. Bylinky

Do miešaných nápojov sa môžu pridávať rozličné bylinky, ktoré pomáhajú nielen k výnimočnej chuti, ale aj trávenie. To je prípad mäty či medovky, ale pracovať môžete aj s rozmarínom, šalviou či citrónovou trávou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #alkohol #chudnutie #kalórie #línia #koktejl

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...