Milovníci avokáda sem! Viete, aké množstvo je zdravé?

Avokádo je zdravé, ale mastné. Nedá sa ho jesť neobmedzene ako je to v prípade zeleniny. Čítajte, aké množstvo je zdravé.

29.06.2016 11:00
avokádo, ovocie, vitamíny Foto:
Avokádo je zdravé, len to s ním neprežeňte.
debata

Obložený chlebík s avokádom na raňajky, na obed cestoviny s avokádovým šalátom a ryžou a večer to zaklincujeme – znova si všetko obložíme avokádom. Hm, čo by asi na to povedali odborníci na výživu?

Koľko áno, koľko už nie

Avokádo je veľmi zdravé, obsahuje vitamín C (spolu s čerstvou citrónovou šťavou pokrýva našu dennú potrebu), kyselinu listovú, draslík, horčík, železo, meď a veľa vlákniny, ktorá je pre naše telo nesmierne dôležitá. Všetko nasvedčuje tomu, že avokádo nám nemôže ublížiť, nemusíme po jeho konzumácii zvažovať, ako po čerešniach, či sa napiť vody, alebo radšej nie. Avšak, predsa len je tu niečo, na čo si treba dať pozor! Nebezpečné to začne byť, ak to s ním preženieme. Dôvodom je, že avokádo obsahuje veľmi veľa nenasýtených mastných kyselín. Jedná sa síce o „dobré“ tuky, ktoré pomôžu pri srdcových ochoreniach a spaľovaní.

Jedno avokádo obsahuje

… asi 440 kalórií, z toho 47 percent tvorí tuk. Prepočítané na gramy, avokádo sa pýši 40 gramami tuku. Rakúska spoločnosť pre výživu odporúča, aké množstvo tuku môžeme zjesť – jedná sa o 60 až 80 gramov denne, čo znamená, že s dvoma avokádami už túto zdravú dávku prešvihneme a tým pádom treba obmedziť ostatné tuky – čo nie je ľahké. Lepšie je mať na pamäti: Jedno avokádo denne. Nie však viac!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #chudnutie #vitamín C #horčík #avokádo #kyselina listová #tuky

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...