Schudnúť v lete? Grécky jogurt to istí

Kto chce zhodiť pár kíl, mal by do svojho jedálnička rozhodne zaradiť grécky jogurt. V čom je lepší oproti bežnému?

27.06.2016 13:00
jogurt, suchá pleť Foto:
Ilustračné foto.
debata

Menšie porcie & pohyb

Pozor, reč nie je o tom, že ak túžime schudnúť, nemali by sme okrem gréckeho jogurtu konzumovať nič iné! V takom prípade by išlo o drastickú diétu, ktorá v konečnom dôsledku vyvolá, čo nechceme – jojo efekt. Stále sa držme starého dobrého pravidla: Vydať viac energie, ako prijať. Veľa sa hýbať, zmenšiť porcie jedál. Až potom môžeme do nášho smelého plánu zakomponovať ďalšiu pozitívnu informáciu.

Módnym hitom

Grécky jogurt je aktuálne vo svete módnym hitom. Na ceste za štíhlym telom robí malé zázraky. Jeho úspech tkvie v tom, čo obsahuje. Veľa bielkovín a málo sacharidov. Chudne sa s ním podobne ako s avokádom. Oba produkty obsahujú viac tukov (grécky jogurt do 10 percent!). Je to pravda, treba však dodať, že sa jedná o tzv. „dobré tuky“. Ak sa konzumujú v rozumnom množstve, spravia nášmu telu dobrú službu.

Na porovnanie

Grécky jogurt v porovnaní s bežným obsahuje menej vody a je krémovejší. Čo je však pre chudnutie dôležité, je koncentrácia proteínu – je až dvakrát taká vysoká ako v prípade bežného jogurtu. Proteíny zasýtia a sú prevenciou pred vlčím hladom. Zároveň sú dôležité pre rast svalov. Kto má svalovej hmoty viac, spaľuje sa mu ľahšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #sacharidy #jogurt #bielkoviny #jojo efekt #svalová hmota

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...