Nechcete cvičiť? Vysávač či handru do ruky a poďte páliť kalórie!

O tom, koľko kalórií spálite pri polhodinke behania či skákaní na švihadle sa píše vo väčšine dámskych časopisov, ale viete, že efektívne môže byť aj upratovanie.

22.06.2016 07:00
vysavač, vysávať, vysávanie, upratovanie, poriadok Foto:
Pri polhodinke vysávania spálite bezmála dvesto kalórií.
debata

Britský Daily Mail odvolávajúc sa vedecký prieskum tvrdí, že počas dňa upratovania môžete spáliť vyše 1000 kalórií. Zaujímavé sú čísla, ktoré poskytujú niektoré domáce činnosti pre vašu líniu. Tak napríklad…

1. Vysávanie

Ak sa budete venovať 30 minút vysávaniu, spáli sa vo vašom tele približne 180 kalórií. Týmto pohybom zároveň precvičíte ramená, lýtka, ale aj stred brucha. Pri vysávaní by ste ruky mali striedať.

2. Umývanie podlahy

Tridsaťminútové umývanie dlážky môže ukrojiť až 200 kalórií, pričom zabrať dostávajú najmä ramená, bicepsy, ale aj stred tela. Pri umývaní okien sa okrem ramien zapájajú aj bicepsy a tricepsy, spotreba kalórií je však nižšia – zhruba 125 za polhodiny.

3. Kosenie trávnika kosačkou

Ide v zásade o kardio aktivitu, ktorej vplyv môže byť rozličný – vzhľadom na to, či používate mechanickú alebo motorovú kosačku, či ju musíte tlačiť, alebo za ňou kráčate pri automatickom pohone. Vo všeobecnosti však určite telu táto aktivita prospeje.

4. Rýľovanie a okopávanie

Záhradné práce majú niečo do seba. Pri kopaní jamy či rýľovaní zapájate ruky, ale aj nohy a zadok. A polhodinka aktivity v záhrade má aj vysoké účinky – zhruba 300 kalórií.

5. Maľovanie

Leto je ako stvorené na vymaľovanie. Pár dní strávených so štetcom, valčekom a vedrom farby si môžete dať do programu namiesto cvičenia. Pri maľovaní totiž spálite vyše 200 kalórií a precvičíte horné ramená aj hrudník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #aktivita #upratovanie #domáce práce

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...