Tri jednoduché tipy na naštartovanie metabolizmu

Prečo telu nepomôcť, navyše, keď to prinesie želané ovocie?

25.05.2016 09:00
čaj, schudnúť Foto:
Aj zelený čaj pomáha.
debata

Čo je popri strave a športovaní dôležitým bodom pri úspešnom chudnutí? Naštartovaný metabolizmus. A keďže o pár týždňov sa začína plavková sezóna, je najvyšší čas zbaviť sa zimných tukových zásob. Fungujúci metabolizmus pri tom výrazne pomôže.

Zelený štart

Podľa zverejnených štúdií dokáže pravidlené pitie zeleného čaju podporiť metabolizmus až o päť percent. Okrem toho má ešte ďalšiu zázračnú schopnosť – upraví hladinu cukru po jedle žiadaným smerom. To znamená, že bude stúpať pomalšie, tým pádom sa pocit hladu dostaví o čosi neskôr.

Voda je polovica úspechu

Pijete dosť? Naozaj? Dva litre vody denne potrebuje telo, aby metabolizmus „bežal“ na plný výkon. Pod vodou sa ale myslí voda – žiadne latté, džús či sladený nápoj z automatu. Týmito nápojmi telu pokúkate len prázdne kalórie, ktorých sa následne budete musieť zbavovať. Metabolizmus si pýta čistú vodu.

Dobrá nálada a kvalitný spánok

Možno to znie banálne, ale kvalitný spánok a dobrá nálada sú pri chudnutí nápomocné. Stres spomaľuje metabolizmus, o slovo sa vďaka vylučovaniu kortizolu hlási vlčí hlad a ˇvy len priberáte. Ako zabiť dve muchy jednou ranou? Stresu sa zbavíte pri športe, rovnako pri ňom „roztočíte“ látkovú výmenu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #zelený čaj #metabolizmus #spaĺovanie

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...