Pohánka – uľaví pri menštruácii, ochráni srdce aj štíhlu líniu

Bola takmer zabudnutá v záplave moderných riešení na zdravie a krásu.

25.05.2016 17:00
pohánka, pohánková kaša Foto:
Dajte si pohánku raz do týždňa a život bude krajší.
debata

Pritom v sebe ukrýva poklady, ktoré nášmu telu nenahradia žiadne multivitamíny. Pohánka je kráľovnou Ázie a jej listy v tvare srdca naznačujú, v čom pomáha.

Vzácny vitamín P

Možno ste o ňom ani nepočuli. Nie je to totiž hlavný hrdina diskusií o vitamínoch, ale telo sa bez neho nezaobíde. Nazýva sa aj rutín a je hlavným spoločníkom vitamínu C. Práve rutín podporuje vstrebávanie a účinok vitamínu C, čistí cievy a pozitívne ovplyvňuje srdcovú činnosť. Zamedzuje vzniku aterosklerózy, trombózy, infarktu a mŕtvice.

Skvelá príloha ku každej diéte

Pohánka je naprataná vlákninou a ak si ju dáte ako prílohu, stabilizuje hladinu cukru v krvi. Po jej konzumácii sa budete cítiť dlhšie sýty. Tým sa stáva diétnym spoločníkom každej ženy, ktorá sa aj tento rok snaží doladiť formu do plaviek.

Pri bolestivej a silnej menštruácii

Ženy ocenia pohánku omnoho viac ako muži. Im totiž prináša aj úľavu pri bolestivej a príliš silnej menštruácii. Obsahuje vápnik, fosfor, draslík, horčík, železo a rovnako aj veľa antioxidantov pre správne vychytávanie poškodených buniek v tele.

Chutí sladko aj slano

Pohánku môžete pripraviť ako prílohu prakticky k čomukoľvek, dajú sa z nej robiť kaše, nákypy, hodí sa do polievok, alebo z nej môžete upiecť koláč a lievance. Jej použitie je multifunkčné, ale netreba to preháňať. Je síce liekom, ale každý deň by ju určite nemali konzumovať osoby s vyšším tlakom krvi. Dajte si pohánku raz do týždňa a život bude krajší.

Liečivá aj posediačky

Pohánka je skutočne zvláštna rastlina. Jej účinky, presne povedané účinky pliev z pohánky poznal už samotný orient a aj dnešní zenoví majstri meditujú na vankúšoch z pohánkových šupiek. Čo je na nich tak zázračné? Pri sedení na vankúši vedia pohánkové plevy vytvoriť podklad pre rovné držanie tela, čo pomáha pri dlhodobom sedení. Zároveň sa dokáže na slnku naakumulovať a následne vydáva hrejivé teplo na problematické miesta ako napríklad stuhnutý krk alebo kríže. Plevy sú pružné, elastické, antialergické a pomocou jemného šuchotania navodzujú stav relaxácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #minerály #pohánka #antioxidanty #menštruácia

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...