Jete veľa ovocia? Rakovina prsníka sa vás nemusí týkať

, 27.05.2016 11:00
prsia, samovyšetrenie, rakovina prsníka
Flavonoidy majú antioxidačný účinok a môžu napraviť poškodené bunky v tele. Autor:

Ste v mladom veku? Jedzte veľa ovocia a vyhnite sa vďaka tomu rakovine prsníka.

Presne tak. Dámy, ktoré si v mladom veku dopriali veľa čerstvého ovocia, urobili dobre, pretože to má pozitívny vplyv na riziko rakoviny.

Novinka vo výskume rakoviny

Vedci z Massachusetts General Hospital a Harvard T. H. Chan School of Public Health pozorovali súvislosti medzi spotrebou ovocia u mladých dievčat vo veku od 13 do 18 rokov a rizikom, že neskôr ochorejú na rakovinu prsníka. Výsledok štúdie následne prezentovali v medicínskom časopise „British Medical Journal“.

Vďaka ovociu?

Vo svojej štúdii vedci zistili, že výber potravín môže skutočne mať vplyv na vznik rakoviny. Preto možno konzumáciou ovocia v mladom veku znížiť práve riziko rakoviny prsníka. Jedálniček mladých dievčat by mal podľa nich určite obsahovať jablká, banány a hrozno. Dospelé ženy by si zas mali do jedálnička zaradiť kapustu a pomaranče. Tieto druhy totiž obsahujú veľké množstvo vlákniny a sú tiež bohaté na flavonoidy. Tie majú antioxidačný účinok a môžu napraviť poškodené bunky v tele.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#vláknina #rakovina prsníka #ovocie #jedálniček #flavonoidy #antioxidant
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku
Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk