Červené vínko! Pomôžte si ním pri chudnutí

S červeným (ani bielym či ružovým) vínom to, pravdaže, netreba preháňať. To už vieme! Potešujúcou správou však každopádne je, že také dva poháriky červeného pomáhajú nielen pri chudnutí, ale zaručujú aj kvalitnejší spánok.

19.05.2016 09:00
žena, alkohol, drink, víno, červené, party,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ja si neprosím, držím diétu. Aj vy týmto štýlom odmietate alkohol, ktorým vás ponúknu? Možno už netreba. Aspoň podľa štúdie washingstonskej a harvardskej univerzity červené víno jednoznačne pri chudnutí. Presnejšie, malo by ísť o dva poháriky červeného vína, ale nie kedykoľvek. Večer je ten správny čas! Vraj vtedy ľahšie zhodíme z bokov.

Prečo je to tak?

Dôvod, prečo červené víno pomáha pri chudnutí, je nasledujúci: Nachádza sa v ňom rastlinná látka resveratrol, ktorá premieňa biely tuk na hnedý, ktorý spaľuje. V rámci harvardskej štúdie bolo pozorovaných 20-tisíc žien. Tie, čo denne pili dva poháre červeného, boli očividne štíhlejšie.

Potláča chuť do jedla

Pri inej štúdii sa zistilo, že vďaka resveratrolu máme menšiu chuť do jedla. To naznačuje, že po jednom, prípadne dvoch pohároch červeného vína večer hrozí nižšie riziko, že sa v noci vrhneme na chladničku.

Je aj v čokoláde

Ak štúdii nedôverujete, alebo víno z iných dôvodov piť nemienite, ďalšia dobrá správa je tu: Resveratrol sa nachádza aj v iných potravinách, napríklad v tmavej čokoláde, nesladených orieškoch, čučoriedkach, jahodách či v hrozne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #spánok #resveratrol #hrozno #červené víno #večer #apetít

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...