Prebuďte sa! Áno, ide to aj bez kávy!

Nie vždy máme prístup ku káve, alebo ju máme práve zakázanú piť. (Počas tehotenstva). Dobrou správou je, že sú aj iné spôsoby, ktoré nás zaručene prebudia. Tu sú tri alternatívy.

17.05.2016 09:00
kancelária, pitný režim, káva, čaj Foto:
Na kávu môžete ráno zabudnúť, sú aj iné prebúdzače.
debata

Potrebujete svetlo

A to jednoznačne! Prostredníctvom denného svetla sa reguluje produkcia melatonínu. Tento hormón ovláda náš spánok. Ak je tma, telo vytvára viac melatonínu, čo zaviní, že automaticky budeme ospalí. Len čo do miestnosti zavíta svetlo, produkcia bude pozastavená. Práve z tohto dôvodu je tiež dôležité, aby sa v našej spálni nenachádzali žiadne umelé svetelné zdroje (napríklad televízor, počítač či mobil), a nenarušili nám spánkový rytmus. Ráno treba odhrnúť závesy a nechať do bytu prúdiť denné svetlo. Telo sa prebudí.

Dva poháre vody

V dopoludňajších hodinách si doprajte dva poháre vody. Koľko tekutín vypijete denne? Väčšina z nás menej, ako treba! To je tiež jeden z dôvodov, prečo naše telo nefunguje, ako má. Medzi prvé príznaky dehydratácie sa ráta únava, strata koncentrácie a bolesti hlavy. Naopak, ak pijeme dosť, cítime sa „prebudení“ a fit.

Pod studenú sprchu!

Voda nepomáha len vnútri, ale aj zvonka. Studená voda aktivuje oblasti v našom mozgu, ktoré nás robia pozornými a držia nás v strehu. Metabolizmus sa stimuluje a únava je preč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #sprcha #únava #spánok #káva #Melatonín #svetlo #ospalosť

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....