Jablčný ocot. Skrášli pokožku, pohladí trávenie aj detoxikuje!

Každá žena, či už slobodná, alebo vzorná gazdiná, by mala mať v kuchyni fľašku jablčného octu.

11.05.2016 15:00
ocot, jablko, zdravie, výživa Foto:
Prečo nevyskúšať jablčný ocot?
debata

Vie dodať „šťavu“ nielen sviežim jarným šalátom, ale aj tvári a poteší vnútorné orgány.

Proti poteniu nôh

V lete je každá rada obmedzujúca potenie nôh nad zlato. Ak trpíte týmto problémom, stačí si spraviť kúpeľ z jablčného octu. Do lavóra s vlažnou vodou primiešajte deci jablčného octu. Počas toho, ako si robíte pleťovú masku, alebo si doprajte dvadsaťminútovku relaxu, si do kúpeľa namočte nohy. Zaručene pomôže.

Omladenie tváre

Celkové omladenie, osvieženie a dokonca aj redukciu stareckých škvŕn prináša pleťová voda pripravená z jablčného octu. Stačí ho zriediť v pomere 1:1 s čistou vodou. Pleť sa napne a dokonca vyčistí do hĺbky. Aj preto je tento spôsob prírodnou ochranou proti vzniku akné a upchávaniu pórov.

Prírodný antiperspirant

Pomer 1:1 je dobré si zapamätať. Riedenie jablčného octu v tomto pomere s vodou totiž zamedzuje aj poteniu v podpazuší. Stačí jemne prejsť vatovým tampónom a leto budete mať takpovediac v suchu.

Znižuje hladinu cukru

Tým významne prispieva k prevencii diabetu. Dve lyžice pred spaním znížia hladinu cukru v krvi až o 4% a štúdie na zvieratách aj ľuďoch naznačili, že jablčný ocot po jedle dokáže zlepšiť citlivosť na inzulín. Preto sa u mnohých používa ako aj úspešný pomocník pri chudnutí.

Pomáha pri trávení

Ak vám býva po jedle ťažko, dajte si jablčný ocot do šalátu, ktorý znamenite vylepší jeho chuť, alebo jednoducho trochu octu zapite vodou. Kyseliny a pektín zmierňujú žalúdočný a črevný diskomfort aj po poriadnom hodovaní.

Detoxikácia

Jablčný ocot pomáha zlepšiť cirkuláciu krvi a kyseliny v ňom na seba vynikajúco viažu toxíny z nášho tela. Prečisťuje lymfatické uzliny a napríklad aj nahromadené hlieny, čím sa skvele hodí alergikom a na rekonvalescenciu po zápalových ochoreniach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #trávenie #detox #jablčný ocot #antiperspirant

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...