Štúdia: Šesť rokov a dva mesiace strávime diétami

Vedeli ste, koľko drahocenného času strávime s diétami? Toto zistenie je alarmujúce. A pritom, mohli by sme ho stráviť oveľa hodnotnejšie.

11.05.2016 11:00
schudnúť, diéta Foto:
Jesť a nepriberať, to je sen nejedného dievčaťa na tejto planéte.
debata

Najcennejší čas svojho života premárnime, áno, s diétami. Skutočne je to tak. Prišli na to britskí vedci. Namiesto toho, aby sme sa so svojím telom „spriatelili“, škriepime sa s ním, pretože nedokážeme prijať naše nedostatky.

Po tridsiatke…

Akceptujeme svoje telo, ale len tak, na polovicu. Štúdia diétnych produktov firmy Forza hovorí o tom, že až šesť rokov svojho života strávia ženy v priemere chudnutím a rôznymi diétami. Zapojených do sledovania bolo tisíc žien rôzneho veku, rôznych stravovacích návykov a rôznej telesnej váhy.

Ústredná téma života

Vyšlo najavo, že predovšetkým vo veku medzi 20 a 30 rokov je chudnutie ústrednou témou života väčšiny žien. V tomto desaťročí strávime chudnutím v priemere dva roky a sedem mesiacov. Najintenzívnejšia fáza je päť rokov pred tridsiatkou – v tomto čase naše telo doslova piští po dosiahnutí ideálnej váhy, za ktorou sa a v skutočnosti naháňame.

Po 50-tke po Vianociach

Potom už svoje telo pomaličky začíname akceptovať. Pomaly, pretože ešte medzi 30–40 rokom života držíme diétu rok a deväť mesiacov, po štyridsiatke „len“ rok a tri mesiace. Keď prekročíme 50-tku, pokúšame sa spaľovať tuky v priemere mesiac za rok – a to najčastejšie po Vianociach.

Šesť rokov a dva mesiace

Suma sumárum, do diét a chudnutia investujeme šesť rokov života. Zarátané je v nich počítanie kalórií, odopieranie sladkostí a podobné neradostné cesty vedúce k znižovaniu hmotnosti. V priemere trvá každá takáto diéta štyri týždne a tri dni.

Viac chudnú nezadané

Zo štúdie tiež vyplynulo, že najviac o svoju váhu dbajú ženy, ktoré sú momentálne single. Keď vezmeme informáciu, že vydávame sa najčastejšie vo veku 30 rokov, až 64 percent vydatých žien uviedlo, že diéty ich zaujímali po svadbe oveľa menej, ako predtým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #svadba #chudnutie #kalórie #single #sladkosti #telesná váha

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...