Bosu – spraví z vás šťastnú sexicu!

Na množstvo módnych fitnes vĺn sa už odborníci na formovanie postavy začínajú pozerať cez prsty. Žiadne cvičenie samo o sebe nie je zázrak a ani pár lekcií bosu nespraví divy.

06.05.2016 15:00
bosu Foto:
Bosu veľmi efektívne posilňuje šľachy a väzivá.
debata

S trochou výdrže, chuti a vytrvalosti však prispeje k pevnej postave a hlavne pocitu šťastia v duši.

Nejde o zázrak

Určite netreba veriť, že ak budete na bosu chodiť trikrát do týždňa o rok budete mať telo fitnes modelky. Bosu je skvelé ako doplnok k silovému tréningu. Je veľmi efektívnou metódou na formovanie pevného stredu tela, to znamená, že si naťahujete a posilňujete aj hlboké vnútorné svaly. Tie nevidieť, ale prospievajú k celkovému fyzickému zdraviu a kondícii.

Variabilita cvičení

Na bosu môžete posilňovať prakticky všetko. Od nôh, cez brucho až po ruky a chrbát. Bosu veľmi efektívne posilňuje šľachy a väzivá. Vďaka možnostiam podložky môžete cvičiť jednoduché aj zložitejšie zostavy. Cvičenie je určené aj pre ľudí s nadváhou.

Stabilita je prioritou

Na bosu podložke je najťažšie udržať stabilitu. Tá je však v bežnom živote veľmi dôležitá. Vďaka cvičeniam sa aktivujú svaly, ktoré pomôžu vyformovať sexi línie a zároveň podporia schopnosť lepšej koordinácie, stability a pružnosti.

Nie je to len o tele

Bosu je jednoducho zábava. Patrí do kategórie cvičení ako skákanie cez švihadlo, preťahovanie sa lanom, či TRX. Je skupinovou záležitosťou a práve kombinácia snahy udržať stabilitu, cvičiť a nespadnúť vám neraz privodí úsmev na tvári. Ide o veľmi hravé cvičenie, čím dosiahnete stav blízky meditácii, teda všetky myšlienky na prácu, povinnosti aj negatívne udalosti opustia vašu hlavu. Preto sa z bosu stáva nielen návod, ako si vyformovať pekný zadok, ale aj ako si rozjasniť myseľ a byť optimistickejšia.

Hormóny šťastia

Na zvýšení pocitu šťastia participuje okrem princípu hry aj vylučovanie endorfínov, pretože poctivé cvičenie bosu môže aj príjemne bolieť. To je znak, že sa po cvičení uvoľníte. Hoci vás budú bolieť stehná a sadať si budete opatrne, uvidíte, ako to zvýši váš osobný pocit pohody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #fitnes #stabilita #endorfíny #bosu lopta

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...