Koriander by si vo vašej kuchyni mal nájsť miesto

Koriander je obľúbenou koreninou v indickej či arabskej kuchyni, ale už si hľadá miesto aj v našej gastronómii.

29.04.2016 15:00
Koriander Foto:
Používate v kuchyni koriander?
debata

Kariander má veľmi špecifickú chuť a tak ľudí rozdeľuje zväčša na dve skupiny – buď ho milujú alebo ho nemajú radi. Ak ste si ho obľúbili, môžete sa spoľahnúť na jeho pozitívne účinky – dokáže telu prinavrátiť rovnováhu.

Ako dokázali štúdie, je účinným bojovníkom proti plesniam a baktériám, pod čo sú podpísané najmä éterické oleje v ňom obsiahnuté. Ak vás trápi nepríjemné nadúvanie, potom je na mieste používať na dochucovanie jedál práve koriander. Pôsobí aj pri problémoch so žalúdočnými kŕčami.

Je účinným bojovníkom proti toxínom v organizme, z krvi pomáha odstraňovať ťažké kovy. Dokáže zabojovať aj pri problémoch s močovým mechúrom či s obličkami. Antioxidanty obsiahnuté v koriandri posilňujú činnosť pečene a čriev a tvorbu tráviacich enzýmov.

Koriander je zelená rastlina dorastajúca do výšky 60 centimetrov, má drobné biele alebo jemne červené kvety, zbiera sa plod. V gastronómii je najviac používaný v Indii, kde sa pridáva ako prísada do karí. Ale značnej obľube sa teší aj v čínskej, arabskej či mexickej kcuhyni. A postupne sa dostáva aj k nám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečeň #chuť #baktérie #koriander

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...