Čínska medicína v praxi. Ako byť zdravou v každodennom živote!

Východné náuky a medicínske riešenia čoraz viac zneužíva marketing na zaručené liečivé produkty.

28.04.2016 09:00
chrbát, chrbtica, cvičenie, cvik Foto:
Naťahovacie cvičenia sú dôležité najmä na rozprúdenie lymfy.
debata

Pritom staré čínske učenie nestojí na žiadnych drahých preparátoch, ale na jednoduchých životných princípoch, ktoré je možné dodržiavať aj v uponáhľanom západnom svete.

Voda je základ

Je však dôležité, akej je kvality. Číňania upozorňujú, že ľadová voda, nie je pre organizmus dobrá, je lepšie piť vlažnú, najlepšie prefiltrovanú, bez usadenín vodného kameňa. Piť dostatok vody je pre človeka základom prežitia a dobrého zdravia. Čistú vodu treba dopĺňať samozrejme kvalitným lístkovým zeleným, alebo bielym čajom.

Po jedenástej už do postele nechoďte

Skrátka sa vám to príliš neoplatí. Z pohľadu čínskej medicíny je dôležité, aby človek zaspal pred jedenástou hodinou večer, ideálne, aby šiel spať najneskôr o desiatej. To nie je výmysel, ale životná prax. Ani mesiac nevyjde počas dňa a rovnako aj telo potrebuje oddychovať v tých správnych fázach kolobehu Zeme. Ak sa budete držať tohto pravidla, nemusíte míňať peniaze na lieky na spanie a zároveň na životabudiče, ktoré dodajú energiu počas dňa.

Cvičte

Každý deň a najlepšie naťahovacie cvičenia. Naťahovanie v prírode aplikujú aj zvieratá. Je to dôležité najmä na rozprúdenie lymfy a naštartovanie energetického obalu tela v podobe fascií. Preto sú tak zdravé cviky jogy, alebo piatich Tibeťanov. Prípadne pilates, či strečing. Zaraďte uvedené pohybové aktivity do dňa a vaše telo ožije.

Vyplachujte si ústa

U nás si čistíme zuby, ale v Číne ešte pred ranným umývaním vypláchnu ústa olejom. Najlepšie kokosovým. Je to technika, ktorá má telo zbaviť všetkých prebytočných toxínov a zabezpečiť nám sviežosť. Bez toho, aby počas dňa naše telo muselo zápasiť s jedmi. Je to jednoduchý detoxikačný trik, ktorý naozaj nestojí veľa peňazí, iba trochu snahy nezabudnúť.

Jedzte teplú stravu

Kaše, polievky, vývary, jednoducho tepelne upravená strava je niečo, čo vám v čínskej medicíne servírujú ako liek aj odporučia ako menu dlhovekosti. Je síce pravda, že v móde raw jedál sa na varenú stravu pozeráme s pochybnosťami, ale čínska medicína je čínska medicína. Navyše miesto piva a bublinkových nápojov radí dať si po jedle šálku bylinkového čaju.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #kokosový olej #čínska medicína #filtrovaná voda #teplé jedlo

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....