Behanie môže byť ešte lepšie! Štyri spôsoby, ako zlepšiť tréning

Začala sa bežecká sezóna a vy už možno tiež niekoľko týždňov deriete svoje milované bežecké tenisky.

24.04.2016 16:47
behanie Foto:
Striedať povrchy pri behaní môže nakopnúť váš tréning. Je dobré však nezabúdať na správnu obuv.
debata

Byť vo forme je skvelá vec a vy si ešte môžete pomôcť a zlepšiť svoj výkon či intenzitu tréningu. Ako na to?

1. Behajte na čas

Ak zvyknete behávať napríklad tridsať minút, skúste časový úsek behu navyšovať. Pokiaľ chcete spáliť viac kalórií a zintenzívniť pôsobenie behu na vaše teo, pridajte do tréningu aj behanie na čas. Stovka či päťsto metrov čo najrýchlejšie! A potom výklus. Môžete striedať. Ideálne je, ak si nájdete sparing partnera či partnerku na behanie, s ktorou môžete súperiť.

2. Šprint

Šprintovať môžete so stopkami, ale aj bez nich. Intenzívny beh telo nabudí, zvýši tepovú frekvenciu a z dlhodobého hľadiska zlepší kondíciu. Môžete napríklad každý tréning absolvovať svoje obľúbené štyri kilometre a následne ho zavŕšiť šprintom. Jeho dĺžku môžete navyšovať.

3. Striedajte prostredie a povrchy

Behať na tartanovom povrchu či okolo jazera vedľa vášho domu môže byť skvelé, ale na behu je ešte lepšie, pokiaľ je pestrý. Striedajte povrchy, nebojte sa prevýšení a objavujte nové trasy (samozrejme, bezpečne!).

4. Pomôžte si moderne

Bežecká mánia je naozaj veľká a tak niet divu, že svet internetu je plný aplikácií, online trénerov či programov, pomocou ktorých môžete svoj tréning zlepšovať a navyšovať. Nebojte sa teda moderných technológií a zapojte ich do svojho tréningu. Môžete sa napríklad zapojiť aj do medzinárodnej skupiny, v ktorej si budete zapisovať a porovnávať výsledky. Motivácia, ale aj rady od iných bežcov dokážu byť veľmi nápomocné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #beh #tenisky #sezóna

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...