Banány
Obsahujú inulín (vzácna vláknina pre zdravie čriev), zmes fruktózových molekúl, ktorá kŕmi dobré baktérie v hrubom čreve. Banány však nesmú byť príliš zrelé, šupka by mala byť maximálne svetložltá.
Studené zemiaky
Uvarené a vychladené zemiaky obsahujú veľa škrobu. Ten sa v tenkom čreve skoro vôbec nestrávi a poskytuje žiadanú potravu pre dobré baktérie v hrubom čreve. Platí to aj pre studenú ryžu. Takže oplatí sa staviť na zemiakový šalát a sushi.
Pomaranče
Látky, ktoré tento druh ovocia obsahujú, udržujú našu črevnú flóru v šachu.
Topinambur
Ide o bio rastlinu, ktorá je obzvlášť bohatá na cenný inulín (medzi 18 až 35 percent). Chutí ako zmiešanina zemiakov a mrkvy a možno ju konzumovať surovú, varenú alebo pečenú.
Biely chlieb
Obsahuje rezistentný škrob pre črevnú flóru. Je teda z času na čas povolený – namiesto celozrnného pečiva.
Cibuľa
Obsahuje veľa inulínu a veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok.
Ovsené vločky
Sú bohaté na rezistentný škrob a balastné látky.
Káva
Obsahuje veľa balastných látok a nakŕmi črevné baktérie, ktoré pomáhajú regulovať hladinu cholesterolu v krvi. Pozor, reč je o káve bez mlieka, čiže o čistej čiernej káve alebo ak, tak so sójovým mliekom.
Čakanka
Horké látky, ktoré obsahuje, podporujú trávenie.
Kapusta
Obsahuje veľké množstvo probiotických mikroorganizmov. Najvhodnejšia je surová, pretože teplo ich zabíja.