6 detoxikačných prostriedkov, ktoré pomôžu aj pri chudnutí

Znečistené prostredie, zlá strava a málo pohybu majú mimoriadne zlý vplyv na naše telo. S istými potravinami môžeme škodlivé látky z tela vyhnať. Tu je šesť detoxikačných.

04.04.2016 11:00
grapefruit Foto:
Horkosť podporuje chudnutie, horký je napríklad grapefruit. A poriadne.
debata

Cesnak

Obsahuje vitamín A, B a C. Okrem toho je bohatý na antioxidanty, ktoré sú dôležité v boji proti voľným radikálom. Cesnak pomôže aj pri chudnutí, pretože stimuluje metabolizmus.

Koriander

Toto korenie je známe predovšetkým vďaka svojim antibiotickým účinkom. Úspešne dokáže zasiahnúť aj pri rôznych žalúdočných a črevných problémoch, no hodí sa aj do detoxikačnej kúry, pretože podporuje vyplavovanie ťažkých kovov, ktoré absorbujeme prostredníctvom vzduchu, vody a konzumáciou potravín.

Kajenské korenie

Hoci jeho názov to napovedá, nejedná sa o korenie, ale skôr o istý druh čili. Jeho zložky sú užitočné predovšetkým pre srdce, obličky a slezinu. Okrem toho tento zázračný prášok podporuje trávenie a krvný obeh, čo pozitívne vplýva aj na chudnutie.

Zelený čaj

Aj zelený čaj zrýchľuje metabolizmus a pomáha pri spaľovaní tukov. K tomu navyše horké látky, ktoré obsahuje, držia na uzde hlad. Pri čaji treba dbať na to, aby sa jednalo o biologický produkt.

Citrusové ovocie

Citrusové ovocie je bohaté na antioxidanty a vitamíny, pomôže telu oslobodiť sa od voľných radikálov. Pri chudnutí sú vhodné predovšetkým grapefruity, pretože horké látky krotia pocity hladu a znižujú hladinu cukru v krvi. Draslík obsiahnutý v ovocí tiež pomáha pri detoxikácii organizmu.

Ligurček

Táto bylinka má pozitívny vplyv na náš tráviaci systém. Vďaka svojim éterickým olejom sa stará o vyvážené trávenie, urýchľuje spaľovanie tukov a vyplavuje z tela škodlivé látky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trávenie #hlad #cesnak #detoxikácia #metabolizmus #antioxidanty #citrus

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...