Tajomstvá šťastného života sú odhalené! Čo robia šťastlivci inak?

Každý chce zažívať ten famózny pocit, že svet je gombička. Že nám nič nechýba, že sa jednoducho cítime tak ako by sme sa chceli.

25.03.2016 17:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Intímny život má veľmi veľký vplyv na pocit šťastia.
debata

Šťastie však nechodí samo od seba. Podľa vedcov existujú činnosti, ktoré významne zvyšujú pocit šťastia. Zažite ich na vlastnej koži.

Cestovanie

Spoznávanie iných kultúr je predmetom vnútorného šťastia. Dôvod? Cestovanie umožňuje človeku prekračovať bežnú realitu. Zrazu si uvedomujeme, že svet je plný rozmanitých chutí, vôní a šťastie sa dá prežívať v noblesne zariadenej izbe, ale aj v príbytku ucapkanom z hliny. Ľudia, ktorí cestujú, nachádzajú stále menej dôvodov na krčmové hádky a cítia sa šťastnejší.

Chodenie von

Vyrazte si cez týždeň von na večeru. Ak sa vám to vidí drahé, tak zamierte do príjemného podniku na pohár vína, alebo dobrý čaj. Áno, vieme, doma si to pripravíte lacnejšie, ale vedci pri skúmaní ľudí, ktorí si vyrazili s partnerom von počas týždňa, zistili zaujímavú vec. Oproti domasedom bol počet šťastnejších ľudí šesťnásobne vyšší. To už je dôvod prečo si dopriať kávu, alebo aj piva niekde v spoločnosti, kde vás obslúžia.

Sex

Má veľmi veľký vplyv na pocit šťastia. Nielenže je zdravý, ale ľudia, ktorí sa milovali každý deň, boli o neuveriteľných o takmer 200 % šťastnejší oproti tým, čo mali sex raz do týždňa. Nezabudnite, že sexuálny pud patrí k najsilnejším a ak ho viete nasýtiť napríklad len raz do mesiaca, je to ako byť šťastný s permanentným hladom. Jednoducho to nejde.

Intenzívne priateľstvá

Na potvoru extrovertom sa javia pre šťastie hodnotnejšie hlboké priateľstvá a vzťahy. Nie je dobré, ak niekto pozná „celé mesto“, ale na dôležité rozhodnutiu, či závažné životné chvíle aj trápenia a radosti ostane sám. Okruh veľmi dobrých vzťahov, hlbokých priateľstiev a kvalitný partnerský vzťah dáva životu príchuť šťastia.

Kvalitné jedlo

Ľudia, ktorí sa stravujú plnohodnotne a snažia sa svojmu telu dodať dostatok ovocia, zeleniny a dbajú aj na kvalitu potravín, sú šťastnejší ako konzumenti fast foodov. Tí boli so svojim živom omnoho menej spokojní a pri stánku s rýchlym občerstvením nájdete o 60 % menej šťastných ľudí v porovnaní s tými, čo si napríklad navaria dobrý obed sami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #priateľstvo #spoločnosť #spokojnosť #šťastie

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...