Sny o pádoch alebo nahote. Na čo podľa odborníka upozorňujú?

Behať v Adamovom rúchu po ulici alebo znova stáť pred maturitnou komisiou. Čo takéto sny, najmä keď sa opakujú, znamenajú? Vysvetľuje odborník na sny, Felix Mendelssohn.

26.03.2016 08:00
sny - snívať - spánok Foto:
Sny môže reflektovať problémy v našom zdravotnom stave.
debata

Zamestnávajú nás nielen v noci a pre psychoanalytikov predstavujú veľkú záhadu: naše sny. Sú typické vzory snov, ktoré mnohí poznajú a ktoré sa navyše opakujú. Viedenský expert na sny, Felix Mendelssohn analyzoval niektoré z nich, napríklad tie, v ktorých sme nahí alebo padáme z veľkej výšky.

Prísť v sne o zuby

Takýto sen siaha až do reálneho detstva. Vzťahuje sa na kritické situácie, v ktorých sme sa obávali toho, že budeme slabí alebo impotentní – stratíme svoj chrup. Prebudenie po takomto sne prinesie obrovskú úľavu.

Sny o padaní alebo lietaní

Sny, v ktorých človek padá, upozorňujú na nebezpečenstvo pádu aj v reálnom živote. Chceme byť veľmi vysoko alebo hroziť pádom druhým v náš prospech. Opakujúce sny sú príznakom depresie. Sny o lietaní kompenzujú reálny pocit, stáť nohami na zemi.

V Adamovom rúchu na verejnosti

Tieto sny vystihujú ostýchavosť. Máme ich, ak sme v skutočnosti boli zhodení, alebo nám niekto ublížil. Nahé sny prichádzajú častokrát aj počas psychoterapie alebo v intímnom vzťahu, v ktorom je potrebná väčšia otvorenosť.

Sny o skúškach

Sny, v ktorých sa znova vraciame do školských lavíc, alebo musí prejsť testom, upozorňujú na to, že aj v živote nás čaká skúška. Ak sa sny o skúškach, maturitách a ťažkých testoch opakujú, poukazujú na preťaženie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #depresia #výklad snov #detstvo #skúška #úľava #preťaženie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...