Bojujte proti zápachu nôh prírodnou cestou!

Delikátny a až intímny problém mnohých žien. Zápach nôh je nepríjemný a vie spoločensky poriadne zavariť. Pomocou niekoľkých trikov sa budete môcť vyzúvať bez obáv.

17.03.2016 09:30
Otlaky a boľavé nohy z nových topánok nie sú... Foto:
Proti zápachu nôh je potrebné bojovať dlhodobo.
debata

Zabudnite na syntetiku

Vyzujte sa zo silónových ponožiek aj umelých topánok. V takýchto podmienkach sa zápach nôh chytí takmer okamžite. Rovnako aj v prípade, že používate obuv na bosú nohu. Za zápachom totiž stoja baktérie, ktorým praje vlhké prostredie, umelé vlákna a pot.

Klasický detský púder

Ak máte pred sebou dlhú cestu, alebo deň keď viete, že sa pár hodín nebudete vyzúvať, je dobré aplikovať na nohy pred obutím klasický detský púder. Vie veľmi dobre pohltiť pot a zároveň vytvára prostredie, v ktorom sa baktériám nedarí. Naše nohy vďaka takémuto zásypu vydržia zdravé aj po celodennom chodení. Púder zároveň pôsobí preventívne proti vzniku plesní. Mať ho v kabelke padne vhod každej, aj bezdetnej žene.

Pleťová voda na nohy

Pleťová voda má vynikajúce antibakteriálne vlastnosti, preto ak vás trápi zápach nôh, nebojte sa použiť ju aj na túto časť tela. Stačí ranné ošetrenie tampónom napusteným pleťovou vodou a nebudete sa báť, že po vyzutí sa zahanbíte.

Striebro

Dnes ho obsahuje kozmetika na nohy, rôzne ponožky a dokonca aj obuv, ktorá je určená na bosú nohu. Striebro je vo filme spoľahlivý nástroj na hubenie upírov, v reálnom živote dokonale likviduje baktérie. Skúste miesto umelých hmôt staviť na kozmetiku a zvršky s obsahom striebra a vaše nohy sa vám poďakujú. Vyzúvať sa nebude žiadny problém ani po celodennom chodení v lete, ktoré je už za dverami.

Kúpele

Proti zápachu nôh je potrebné bojovať dlhodobo. Iba vtedy sa zaistí spoľahlivý účinok. Kúpele nielen uľavia psychike, ale veľmi efektívne vyliečia pokožku nôh, pomôžu jej regenerácii a zamedzia poteniu. Je to malý wellness v lavóre s takmer zázračnými účinkami. Na takúto kúru je dobré nájsť si čas aspoň dvakrát do týždňa. Vynikajúci je odvar z mäty, materinej dúšky, dubovej kôry, šalvie, pomáha aj praslička, alebo čistá horúca voda a soľ. Je to nielen veľmi príjemný, ale aj účinný doplnok starostlivosti o nohy a znižovanie ich zápachu aj potenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #bylinky #striebro #baktérie #potenie #zápach nôh

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...