Znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení
Stačia dve lyžice olivového oleja denne zaradiť do jedálnička a zníži sa riziko ochorenia srdcovo-cievneho systému. Túto informáciu zverejnila spoločnosť FDA (Food and Drug Administration). Ide o skvelý zdroj jednoduchých nenasýtených mastných kyselín, ktoré dokáže telo veĺmi ľahko využívať. Ďalšími zdrojmy spomínaných nenasýtených mastných kyselín sú avokádo či orechy. Tieto látky navyše stimulujú metabolizmus, zároveň znižujú hladinu cholesterolu v krvi.
Napomáha chudnutiu
Olivový olej pomáha bojovať s pocitmi vlčieho hladu, navyše je nápomocný pri trávení. Vďaka výhodnému pomeru mastných kyselín putuje takmer všetok olej do nervov, mozgu a svalov, takže na zásobovanie tukových buniek už nezostane nič.
Podporuje tráviaci systém
Olivový olej slúži ako prírodný lubrikant v hrubom čreve, čím celkovo prospieva tráveniu organizmu.
Zabezpečuje lesk a pevnosť vlasov, nechtov a pokožky
Olivový olej obsahuje železo, draslík, vápnik, sodík, omega3 a omega6 nenasýtené mastné kyseliny, vitamín E a vitamín K. Všetko tieto jeho súčasti pomáhajú našej kráse, zlepšujäú stav pokožky, vlasov aj nechtov.