Power joga ozdraví ducha aj telo

Kombinuje v sebe tradíciu východu s modernými nástrojmi kardia. Ak hľadáte trik na skvelý relax ducha, posilnenie tela a chudnutie, už dnes sa zapíšte na hodiny power jogy.

06.03.2016 11:00
chrbát, chrbtica, cvičenie, cvik Foto:
Power joga nie je recept pre tých, čo chcú rýchlo schudnúť.
debata

Moderná, ale stále joga

Možno by v Indii nad moderným konceptom jogy tradiční cvičitelia krútili hlavou, ale power joga je odpoveďou na dnešný uponáhľaný svet. Jej korene sú v Indii a vychádza z princípov učenia ashtangajogy a hathajogy. Prechodom na americký kontinent sa však pomalé ťahy zrýchlili, zdynamizovali a tak sa stali nástrojom na aktívne upokojenie mysle a rýchlu aktiváciu energetických centier. Keďže tento spôsob cvičenia vyžaduje aj koncentráciu mysle a fyzickú kondíciu, je dva v jednom pre zdravý spôsob života.

Samé výhody

Ak pre seba hľadáte cvičenie, ktoré by posilňovalo všetky svaly, pekne formovalo postavu a pomohlo zhadzovať tuky, máte ho. Power jogy bola špeciálne vyšľachtená ako cvičenie na kultiváciu duševnej sily, ale zvýšenou dynamikou kladie dôraz na kondíciu. Pre power jogu je na rozdiel od jej klasickej formy, charakteristický zvýšený pulz, čo už napovedá, že vyháňa z tela tuhové zásoby. Cvičenie power jogy raz až dvakrát do týždňa efektívne spaľuje kalórie, zároveň zvyšuje pevnosť a pružnosť tela. Je zameraná na pevný stred tela, brušné svaly a podporuje aj imunitný systém. Prostredníctvom potu sa telo detoxikuje. Áno a má aj základnú funkciu bežného jogového cvičenia, teda zmiernenie napätia a stresu.

Kombinácia sily a kardia

Práve na ceste za peknou a štíhlou líniou sa hovorí o kombinácii silových a kardio cvičení. Na to môžete zabudnúť, ak ste sa rozhodli cvičiť power jogu, pretože tá dokonale tieto zložky nakombinuje. Formuje svaly, naťahuje šľachy a pomáha schudnúť. Za hodinu cvičenia power jogy môžete spáliť priemerne 200 kalórií. Okrem toho vďaka správnemu nastaveniu chrbtice, zlepšeniu držania tela, aktivácii lymfy zrýchlite svoj metabolizmus a preto výsledky power jogy majú dlhodobejší vplyv ako len beh dvakrát do týždňa.

Nečakajte rýchle zmeny ale pohodu

Power joga nie je recept pre tých, čo chcú schudnúť dvadsať kilogramov za dva mesiace. Je to pomalá, ale zdravá cesta bojovníka. Neriskujete pod odborným dohľadom žiadne zranenia, ale platí to, čo všade. Nesnažte sa ušetriť kúpou DVD lekcií, či návštevy kurzov s neodborným lektorom. Pretože ide o citlivú prácu s telom a bez odbornej inštruktáže, neprimeraným zaťažením neprávnych svalov a pri zlom vykonávaní cvikov si môžete ublížiť. Pri výbere dobrého trénera je to cvičenie vhodné skutočne pre každého.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #relax #power joga

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....