Päť krokov, ako sa pripraviť na prvý úder alergie

Snežienky už vystrkujú hlavičky zo zeme a ohlasujú príchod jari aj červených očí a záchvatov kýchania.

29.02.2016 17:00
ovocie, zelenina, šťava Foto:
Detoxikujte organizmus pitím zeleninových štiav.
debata

Alergici každý rok pri prvých kvetoch začínajú slziť a vyťahovať vreckovky. Nie je to dojatím, ale alergickou reakciou na prvé pele. Aj na ničivý útok alergénov však môžeme telo pripraviť a nedostať rovno K.O.

Športujte

Najhoršie je, ak vás alergia nájde rozsedených. S plným nosom sa už cvičí ťažko, ale pravidelná telesná aktivita pomáha lepšej fyzickej kondícii a telo dokáže silnejšie a efektívnejšie odolávať náporu alergických vplyvov. Pravidelné posilňovanie tela posilní aj vašu odolnosť. V tom je jednoducho priama úmera.

Vitamín C

Po zime je to s ním v našom tele dosť biedne. Preto sa nebojte siahnuť po plodinách s vysokým obsahom vitamínu C a ako alergici môžete príjem zvýšiť aj o vitamín C v tabletovej forme s dlhodobým uvoľňovaním. Céčko má výrazný protialergický účinok tým, že blokuje vyplavovanie histamínu a eliminuje vznik alergických prejavov. Posilňuje pokožku a jej odolnosť, čím zamedzuje aj možnosti výskytu kožných alergií vrátane svrbenia aj ekzémov.

Čaj Kate

Zelený čaj sám o sebe je dokonalý nápoj pre každého alergika. Neobsahuje pele a posilňuje odolnosť organizmu. Špeciálnou triedou pre boj s alergiou je však Kate tea, nazývaný aj Kate benifuki. Ide o špeciálny japonský vedecký čaj vyvinutý na Inštitúte pre vývoj zdravých potravín. Vďaka unikátnemu spracovaniu sa stáva aktívnym a obsahuje stokrát viac metylovaných katechínov ako bežný zelený čaj. Práve tieto zložky pomáhajú potláčať prejavy alergií, sennej nádchy aj atopického ekzému.

Plávajte

V čase, keď všade naokolo začne útočí kombinácia prachu z vozoviek, plesní z pôdy a prvých peľov, je to pre mnohých na nevydržanie. Záchrannou stanicou je plaváreň. Vlhký vzduch pomáha telu rovnako ako inhalácia a v kombinácii s pohybom ozdravuje telo, pomáha bojovať s histamínom a rozprúdi lymfu. Skúsiť plávanie ako terapiu na alergiu, pomáha niekedy viac ako lieky.

Prečistite si vnútro

Lekári aj imunológovia tvrdia, že po zime je naše telo v dosť mizernom stave. Môže za to absencia zeleniny a telo je plné toxínov z údením, sviatkov, mäsových jedál a ťažkých pokrmov. V takomto stave alergia zasadí nášmu telu zdrvujúci úder. Odstráňte naakumulované toxíny a ťažké kovy z tela detoxikáciou. Pite zeleninové šťavy, ktoré nespôsobujú u vás alergiu, na ráno vodu s citrónom a skúste zvýšiť podiel rastlinnej stravy. Na príchod alergie budete pripravení lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prevencia #detoxikácia #alergie #kýchanie #alergény

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...