Orechy, ktoré pomáhajú pri chudnutí

Sú zdravé, chutné a pomáhajú schudnúť. Orechy by mala zaradiť do svojho jedálneho lístka každá žena, čo chce vyzerať dobre.

27.02.2016 17:00
orechy - vlašské orechy Foto:
Vlašské orechy s ovsenými vločkami vám pomôžu zhodiť z rizikových partií.
debata (2)

Para orechy

Začať treba asi tým, že sú najväčším prírodným zdrojom selénu, ktorý hrá v metabolizme jednu z kľúčových úloh. Vďaka nemu budete mať dostatok výživy pre vlasy aj pokožku. Para orechy sú plné dobrých tukov a vedia dlhodobo nasýtiť, takže nebudete mať po nich potrebu sa najesť. Stačí 5 – 6 kúskov denne a nie viac. Zaručia dostatok vitamínu E, ochránite svoje reprodukčné zdravie a pomôžete imunite.

Vlašské orechy

Sú pokladom každého, kto chce zhadzovať hmotnosť. Obsahujú mnoho nenasýtených tukov, ktoré metabolizmus motivujú, aby sa zbavilo prebytkov. Nasýtené tuky, ktoré sa vyskytujú v mäse alebo pekárenských výrobkoch, podľa nových štúdií aktivujú hormóny zodpovedné za ukladanie tuku hlavne v oblasti brucha. Preto sa začne postava namiesto sexi presýpacích hodín podobať na jablko. Vlašské orechy na raňajky s ovsenými vločkami vám pomôžu zhodiť z rizikových partií.

Mandle

Patria k najzdravším orechom vôbec a nemali by chýbať ani na jedálničku ľudí redukujúcich hmotnosť. Štúdie totiž ukazujú, že v spojení s nízkokalorickou stravou je štvrť šálky mandlí denne pomocou na rýchlejšie zhadzovanie, ako keď je strava o ne chudobnejšia. Tí, čo konzumovali mandle pravidelne, mali o 62 % lepšie výsledky pri zhadzovaní. Dokonca sa po mandliach darí znižovať chuť na jedlo a sladké až o 40 %. To každému na diéte padne nesmierne vhod.

Pistácie

Povesť im trochu narušilo pečenie a solenie a tu platí, že čím menej, tým lepšie. Samotné pistácie sú bohaté na horčík, antioxidanty, esenciálne aminokyseliny a fenylalanín, ktorý zlepšuje náladu a znižuje chuť na jedlo. Preto sa pistácie radia k skvelým pomocníkom na udržanie zdravia, štíhlej línie aj k strážcom správnych hodnôt nášho organizmu.

Arašidy

Priraďujeme ich k orechom, ale podľa správnej klasifikácie sú strukovinami, čo už samo o sebe hovorí o ich vhodnom charaktere pre znižovanie hmotnosti. Samozrejme netreba si mýliť večerné pojedanie slaných arašidov s chudnutím. Podporujú však trávenie, pravidelné vyprázdňovanie, normalizujú hladinu cukru v krvi a sú skvelým desiatovým snackom. Pozor treba dať pri alergii, sú totiž veľkým alergénom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #orechy #pistácie #mandle #redukcia hmotnosti #arašidy

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....