Zbavte sa prekyslenia organizmu prírodnou cestou!

Nepríjemné pálenie v hrudi, či v krku zo žalúdočnej kyseliny už zažil každý. Je to viditeľný znak, že treba znížiť prekyslenie organizmu.

21.02.2016 14:00
zelenina, zázvor, uhorka, antioxidanty Foto:
Zeleninové šťavy efektívne očistia telo od kyselín aj toxínov.
debata (11)

Ide to však aj bez šarlatánskych a marketingových receptúr, „zázračnej“ alkalickej vody, či antacíd. Veď telo do prirodzenej rovnováhy môže dostať aj tak len príroda.

Nebezpečenstvo prekyslenia

Mať prekyslený organizmus nie je dobrá diagnóza. Kyslé prostredie je živným prostredím pre rakovinu a oslabovanie imunity. Prebytok žalúdočnej kyselinu, ktorú dokonca môžete cítiť aj pri odgrgnutí, môže spôsobovať naleptanie hrtana a neskôr rakovinu. Ak preto cítite kyselinu, siahnite po liečbe skôr ako bude neskoro. Ak znížite podiel kyseliny, váš život sa zmení. Budete zdravší aj plní energie, pretože kyslé prostredie vysiľuje.

Viac zeleniny

Naša doba je presacharidovaná. Pijeme sladké nápoje, jeme koláčiky, biele pečivo, pochutíme si na sladkých tyčinkách. Všade samé cukry, na ktoré náš organizmus reaguje prekyslením. Obmedzte podiel sladkého v strave a doprajte si minimálnu dávku 500 gramov zeleniny denne. Okamžite sa začne znižovať podiel prekyslenia a na niečo také ako kyselinu na jazyku zabudnete.

Mandle

Sú prvou pomocou, keď sa u vás objaví kyselina. Za hrsť mandlí ju vie veľmi rýchlo stiahnuť. Ak si každý deň doprajete pár týchto zázračných orieškov, tak sa netreba báť nocí, počas ktorých sa budíte na pálenie v hrudi. Okrem toho mandľami získate aj silného bojovníka voči vysokému tlaku cukrovke a tuky z nich posilňujú svieže myslenie.

Zeleninové šťavy

Sú skutočným hasičom požiaru v našom vnútri. Odšťavte si mrkvu, alebo cviklu, tie veľmi efektívne dokážu očistiť telo od kyselín aj toxínov, ktoré kyslosť vyvolávajú. Najlepšie je pripraviť si takýto elixír doma, no odšťavovač kupovať nemusíte. Dá sa to aj lacnejšie. Už takmer v každom nákupnom centre ponúkajú čerstvé zeleninové šťavy. Kúpte si niekedy okrem kávy, koláčikov a oblečenia aj kúsok zdravia. Nebudete ľutovať.

Osloboďte sa od stresu

Je veľmi zaujímavá spojitosť medzi stresom a prekyslením organizmu. Ľudia žijúci v strese majú veľa kyseliny a organizmus majú priam presiaknutý kyslím prostredím. Možno aj preto nerváci trpia na žalúdočné vredy a ďalšie problémy začínajúce tráviacim traktom a končiace rakovinou. Ak eliminujete stres či už zmenou postoja, alebo ho vybijete z tela cvičením, zlepší sa aj pH vášho tela z kyslého na zdravé.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #prekyslenie organizmu #sacharidy #orechy #stres #žalúdočná kyselina

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...