Chudnete po starom? Takto sa chudne po novom!

Tu je zopár hlúpych diétnych tipov, ktoré sa ukázali, že v praxi nielenže nefungujú, ale majú opačný efekt.

26.02.2016 09:30
tmavá čokoláda, horká čokoláda Foto:
Tmavá čokoláda sa smie, je povolená. Čítajte.
debata

Jesť 5× denne

Pravidlo znelo: Málo a často. Veľa diét ho odporúča. Znamená to: tri hlavné jedlá a dve medzi tým (desiata a olovrant). Netreba, po novom sa odporúča jesť trikrát denne. Aj vedci z univerzity v Zürichu zistili, že práve desiata s olovrantom spôsobujú únavu, zjednodušene povedané, nič sa nám nechce. Na rozdiel od toho hlad zvyšuje aktivitu a ešte viac podporuje chudnutie. Telo si pri tom vytvára tukové rezervy a navyše má chuť viac sa pohybovať.

Z váhy najlepšia kamarátka

Zošaliete, jednoznačne, ak sa budete denne vážiť. Ak trochu schudnete, na druhý deň je možné, že priberiete. Ako sa vraví, „z vody“. Nevraviac o menštruácii či plodných dňoch, kedy sa váha mnohých dievčat zvýši aj o dva kilogramy. Je to frustrujúce. Ako je to po novom? Pozornosť zamerajte na svoj cieľ a váhu kontrolujte raz za týždeň – to stačí. Štúdie ukázali, že ženy, ktoré sa tohto pravidla držali, boli v chudnutí úspešnejšie.

Veľa športu – veľký hlad

Aj také odporúčanie už v istej diéte odznelo: Nešportujte, pretože pohyb vyvoláva hlad! Hlúposť storočia. Nikto nikdy nedokázal, že šport vyvoláva hlad.

Sladkosti sú zakázané

Pomocníkom pri chudnutí však môže byť horká čokoláda, drží chuť na sladké „v šachu“. Tú konzumáciou čokolády utíšime a hormóny šťastia zas pomôžu pri stupňujúcej mrzutosti. Najvhodnejšia je tmavá čokoláda s obsahom kakaa najmenej 70 percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #chudnutie #únava #hlad #kakao #váha #tmavá čokoláda

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...