Skúste nové metódy zdravého a účinného chudnutia

Chudnutie nie je v žiadnom prípade zábava. Je však rozdiel, či sa budete držať starých „osvedčených“ receptov, alebo skúsite nové postupy.

18.02.2016 17:00
žena, reštaurácia, jedlo, zdravie Foto:
Ak si vychutnáte každý kúsok, zjete omnoho menej a pritom nepriberiete.
debata

Staré chodníčky vedú obvykle len k jojo efektu, preto je čas skúsiť niečo účinnejšie. Aj keď jednoduché to nebude.

Nič nie je zadarmo

Pekná postava nie je výnimkou. Musíte sa pripraviť na to, že cesta za štíhlosťou sa začína už dnes, nie zajtra. Odkladanie rozhodnutia začať meniť svoj životný štýl na zajtra, je najčastejší spôsob prokrastinácie, vďaka ktorému prakticky nikdy nezačneme. Zlomte svoju pohodlnú vôľu. To vám pomôže nielen začať, ale aj vydržať, pretože prvým zásadnejším výsledkom k lepšiemu to bude trvať aj tri mesiace, kým sa objavia.

Nechudnite, žite zdravo!

Dá sa chudnúť aj na kosť. No pekné ani zdravé to nebude. Chudnúť sa dá aj extrémne rýchlo, ale nechcite ani vedieť, čo to spraví s vašim telom. Najhoršie je, že cvičenie aj obmedzenie stravy trvá u väčšiny ľudí vopred vyčlenené obdobie. Po ňom sa vrátia k zlozvykom, čo nesvedčí zdraviu ani váhe. Preto je omnoho lepšie chudnúť menej radikálne, cvičiť pravidelne a spraviť zo zdravého životného štýlu svoj denný rytmus. V opačnom prípade sa budete vždy zmietať medzi škvŕkaním v žalúdku a výčitkami. Platí zásada, že zdravé telo je najkrajšie.

Zvoľte správne cvičenie

Medzi najúspešnejšie trendy na zhadzovanie kilogramov a formovanie postavy patrí vysoko intenzívny intervalový tréningy. Teda striedanie pomalého tempa s maximálnym. Vďaka pár minútam takéhoto koncentrovaného tréningu budete „chudnúť“ aj dlhé minúty po jeho skončení. Zároveň nikdy nevynechajte zo svojej cesty za sexi krivkami posilňovanie. Kardio jednoducho nestačí. Môžete sa ubehať k infarktu a nič. Pretože práve posilňovanie formuje tie správne obliny.

Nepočítajte len kalórie

Už dávno neplatí, že je kalória ako kalória. Pri zdraví a peknom výzore záleží viac na tom, odkiaľ pochádzajú. Kalórie založené na cukroch, rafinovaných škroboch alebo nasýtených tukoch spôsobujú v tele zápaly, čo narúša hormonálnu rovnováhu. Navyše v našom mozgu tieto látky účinkujú ako drogy. Potrebujeme stále viac a viac. To je dôvod, pre ktorý nevieme povedať zemiakovým lupienkom stop, až kým nie je prázdne vrecúško.

Prístup k jedlu je dôležitý ako jedlo samotné

Je to čierne na bielom. Britskí vedci našli v mozgu spojenia, ktoré fungujú iba keď sa sústredíme na jedlo. Ak si vychutnáte každý kúsok a sústredíte sa na porciu, zjete omnoho menej a pritom si jedlo užijete. Ak na vás budú vplývať rušivé momenty ako mobil, tablet, alebo noviny, mozog nedá telu signál, že stačí. Na sýtosť vás upozorní len žalúdok a ten ako vieme sa rád rozťahuje. Nie je teda spoľahlivým radcom pri formovaní postavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #kalórie #zdravé stravovanie

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...