Cesta za šťastím? Spravte si každý deň úžasný a máte to!

Mnoho z nás sa čas od času pristihne pri myšlienkach o šťastí. Sme často nespokojní s vlastným životom, máme pocit, že iným nadelil osud oveľa viac než nám. Ale je to naozaj tak?

23.01.2016 07:00
šťastie - pocit - nadšenie, skákanie, príroda, jar Foto:
Ako byť šťastný? Niektoré rady vás prekvapia.
debata

Áno, odpoveď si musí dať asi každý z nás sám, ale úprimnú. A možno zistíme, že v našom živote len nevyužívame možnosti na to, aby sme boli šťastní. Podľa knižného autora Paula Hannama, ktorému nedávno vyšla kniha The Wisdom of Groundhog day, si mnohí z nás neuvedomujú výnimočnosť života. Cesta za šťastím a za tým, aby sme prežívali jednotlivé dni čo najintenzívnejšie a najšťastnejšie, je pritom údajne veľmi jednoduchá.

V prvom rade, samozrejme, treba byť úprimný sám k sebe. Až skutočné presvedčenie, že chceme byť šťastní, náš môže naviesť na tú správnu cestu. Hannam vo svojej knihe radí napríklad, ako urobiť každý deň čo najvýnimočnejší. Vychádza z jednoduchých otázok, na ktoré si musíme nájsť odpoveď:

Čo by ste dnes robili, ak by ste si uvedomovali, že máte už len pár mesiacov života?

Ako by ste žili, ak by pre vás záväzok byť šťastný stál nad všetkým ostatným?

Ako by ste strávili svoj čas, keby ste sa namiesto sústredenia na to, po čom túžite, tešili viac z toho, čo už máte?

Čo by ste dnes urobili, ak by ste chceli prežiť skutočne perfektný deň?

Čo by urobil niekto iný, s rovnakými prostriedkami, ktoré máte k dispozícii vy, ak by na jeden deň žil váš život?

Aj samotný autor, ktorého cituje britský Daily Mail, uznáva, že náš život sa netočí len okolo nás samých, ale prispôsobuje sa mnohým faktorom. Lenže, zmena podľa neho nemusí prísť v podobe návštev luxusnej reštaurácie, alebo možnosti utrácať tisíce eur za topánky a šaty.

Každú odpoveď na jednotlivé otázky by ste si mali zanalyzovať a aspoň malú drobnosť z nej zapracovať do svojho dňa. Drobné radosti totiž dokážu zmeniť naše vnímanie radosti a šťastia často oveľa viac než dosahovanie veľkých cieľov. Možno nebudete prežívať ten najšťastnejší život na zemi, ale za trošku spokojnosti navyše každý deň to určite stojí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motivácia #zmena #šťastie #zivot #Paul Hannam

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...