Jasno v tom však má však americká kuchárka a podnikateľka Lauren Gerrie, ktorá pracuje ako osobný kuchár pre dizajnéra Marca Jacobsa a je tiež spoluzakladateľkou siete zdravého varenia. Server TheFashionspot.com ju oslovil na pár receptov, ktoré telu prospejú a doslova ho detoxikujú a jedným z nich je práve ovsená kaša.
Základom sú, samozrejme, kvalitné suroviny. V prípade samotnej stavebnej bázy tohto pokrmu je nutné nájsť ovsené vločky bez obsahu gluténu a v bio kvalite. Zvyšok už je jednoduchý.
K šálke ovsených vločiek pridáte jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy, štipku morskej soli, dve šálky mandľového mlieka a javorový sirup (môžete ho nahradiť medom). Na ochutenie pridajte tiež trošku škorice a kardamonu. Šéfkuchárka a výživová poradkyňa odporúča túto zmiešané zmes pripraviť vždy večer a nechať cez noc odležať v chladničke.
Ovsená kaša sa však nezaobíde ani bez ovocnej zložky. V tomto prípade sú to čučoriedky. Môžete si ich pripraviť na viacero dní. Čuroriedky (zhruba 150 gramov) sa „marinujú“ v šťave z jednej limetky, ktorá je dochutená štipkou soli a lyžicou medu. Môžete pridať aj lyžicu kokosového mlieka. Tiež nechať počas noci odležať a ráno si pripravíte kašu s troma lyžicami čučoriedkovej zmesi. Zvyšok uskladníte na ďalšie ráno!