Oblasti života, ktoré vám zlepší cvičenie jogy

Rozhodne nejde len o cvičenie pre tých, čo nezvládajú dvíhanie činiek v posilňovni.

19.01.2016 07:00
chrbát, chrbtica, cvičenie, cvik Foto:
Cvičenie jogy vynikajúco ovplyvňuje náš fyzický zjav.
debata

Je to terapia tela aj ducha a aj bez závažných meditačných výletov majú mnohé cviky priam liečivý charakter. Stačí ich začleniť do života rovnako ako umývanie zubov a zmeny k lepšiemu sa rýchlo prejavia.

Lepší sex

Cvičenie jogy zlepšuje sexuálne prežívanie, zážitok zo sexu, pridáva na libide aj rozkoši. Tieto zistenia sa objavili v Žurnále sexuálnej medicíny a zlepšenie bolo citeľné už po dvanástich týždňoch cvičenia jogy každý deň. Oplatí sa preto začať aspoň s trojmesačným kurzom. Veď zlepšenie sexuálneho zdravia prospeje nielen vášmu fyzickému telu, ale aj vzťahu a pocitu životného naplnenia.

Lepšia postava

Videli ste už jogína s nadváhou, zlým držaním tela a bolesťami krížov? Cvičenie jogy je vekmi vyšľachtený spôsob, ktorý vynikajúco ovplyvňuje náš fyzický zjav. Telo doslova mladne. Budete krajšia medzi rovesníčkami a s postavou, po ktorej túžia. Netreba behať kilometre na páse, ani každý deň cvičiť s ťažkými váhami.

Zlepšíte si gény

Počas dvoch hodín po cvičení sa v tele štartuje zmena génov, na čo prišli na univerzite v Oslo. Gény sa jednoducho čistia a dostávajú do správneho tvaru. Doslova sa čistia aj do genetických mutácií. Zapne sa k tomu 111 génov zlepšujúcich naše zdravie. Pre porovnanie počúvanie hudby, relaxácia, alebo chôdza aktivujú len 38 génov podporujúcich imunitu.

Intímne zdravie

Cvičenie jogy pomohlo ženám zbaviť sa nepríjemných kŕčov počas menštruácie. K tomu sa pridal aj pozitívny vplyv v rámci prevencie pred inkontinenciou. Aj ženy, ktoré už inkontinenciou trpeli znížili problém úniku moču až o 70%.

Hlava v poriadku

Zníženie migrén a bolestí hlavy je len jedna strana mince. Joga vám to v hlave uprace aj ak trpíte depresiami a skľúčenosťou. Výskumy potvrdzujú, že cvičenie jogy uvoľňuje kľúčové stavce a svaly, ktoré znižujú výskyt bolestí hlavy a zároveň prinášajú do života optimizmus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #terapia #jóga #meditácia

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...