Veci, ktoré stihnú zdraví ľudia ešte ráno pred deviatou

Ráno nemusí byť trápením. Inšpirujte sa ľuďmi, ktorí so vstávaním nemajú problém. Čo robia inak?

18.01.2016 11:00
úsmev, ukazovanie, smiech, žena Foto:
Prežite skvelé ráno, podporíte aj vaše zdravie.
debata

Ľudia, ktorí sú fit, stávajú skoro. Práve ráno sa cítia plní energie. Ustelú si posteľ a dostávajú sa tak do denného „kolotoča“. Skoršie vstávanie patrí k ich biorytmu a vďaka nemu majú dostatok času na povinnosti aj zábavu počas dňa. Nie sú v takom strese a deň sa pre nich začína pozitívne – pretože si doprajú čas.

Vypijú pohár vody – či už čistej alebo s pár kvapkami citrónu. Prečo? Počas noci sa organizmus čistí a na to slúži aj voda. Škodliviny sa vďaka nej vyplavujú z tela rýchlejšie. Ranný pohár vody na prázdny žalúdok pomôže telu zbaviť sa toxínov, zároveň sa naštartuje metabolizmus. Plus – dostatok vody prospieva aj pokožke, je dobré ju hydratovať zvnútra.

Doprajú si pokojné raňajky a zodpovedne si vyberajú, čo si dajú na tanier. Ranný základ slúži ako energia pre štart do nového dňa a odvíja sa od neho celý deň. Podĺa toho vyberajú aj potraviny na tanieri – mali by zasýtiť, ale zdravo a tak, aby z domu odišli plní energie.

Ranný pohyb naštartuje celé telo a už pred odchodom do práce pocítia vnútorný pokoj a dostatok energie na náročný program. Navyše, deň sa začína dobrým pocitom, čo ste pre seba už stihli urobiť. A to prospieva psychike. Prínos pre zrdavie je neoceniteľný – najmä vtedy, ak za počítačom sedíte väčšinu pracovného času.

Usmejú sa na seba, povzbudia sa. Cítia sa dobre, pretože ráno pre nich nie je stresom ani premáhaním sa. Majú svoj biorytmus, ktorý ich telo akceptuje. Ráno je presne ten čas, kedy sa aspoň na chvíľu zastavia a vnútorne sa povzbudia do nového dňa. Svet okolo vnímajú pozitívne od prvého ranného momentu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #voda #cvičenie #raňajky #ráno

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...