7 tipov pre športové knedle. Aj vy k nim patríte?

Ktorým športom sa v zime okrem lyžovania venovať, aby sme mali do leta krásnu figúru do plaviek? Alebo: Ako to dosiahnuť?

13.01.2016 09:00
svalová horúčka, fitnescentrum Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nájdite si sparing partnera

Tento tip platí celoročne a pre ľudí, ktorým sa športovať veľmi nechce, je vysoko účinný. Jeden potiahne druhého, keď to treba a verte, že väčšinou to treba.

Halový šport

Vyhovárate sa na to, že vám je vonku príliš chladno? Fajn, tak choďte do haly! Od tenisu cez futbal až po lezenie – všetko je možné v hale aj v tom najchladnejšom počasí.

Neprepínajte sa

Začínajte postupne. Pravidelné mierne cvičenie je pre zdravie oveľa účinnejšie ako dokonalá záťaž. Športujte primerane, svojim schopnostiam a veku.

Po dlhšej pauze…

Myslite na to, že vaše telo si musí na záťaž opäť zvyknúť. Spočiatku spáli za pol hodiny vytrvalostného tréningu 0,1 gramu tuku. Po štyroch týždňoch 5 gramov a po dvanástich týždňoch 25 gramov. Ale pozor: Spaľovanie tukov začne asi po 25 minútach nepretržitého výkonu.

Šport – žiadna zábava?

Ak si to myslíte a preto športovanie dávate bokom, hľadajte taký druh, kde sa aj zabavíte. Čo tak napríklad bowling? Je to príjemná športová alternatíva spojená s príjemným večerom s priateľmi.

Prechádzka – lepšia ako nič

Ak skutočne nemáte žiaden čas na športovanie, mali by ste sa aspoň ráno alebo večer prechádzať. Vystúpte o zastávku skôr z električky a prejdite si tento úsek pešo. Alebo vôbec nepoužívajte električku, ak sa to dá. Nevynechajte tiež pár krátkych ranných cvičení ako sú drepy alebo brušáky. Podporia telo aj ducha.

Skúšajte nové

Príde do vášho fitka novinka? Okamžite ju vyskúšajte. Čo ak vás práve ona chytí za srdce tak, že to nikdy neoľutujete?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prechádzka #šport #chladné počasie #drep #vytrvalostný tréning

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...