Akné treba liečiť z vnútra. Takto zatočíte s vyrážkami!

Liečiť akné iba zvonku znamená zamerať sa na dôsledky a neodstrániť pôvodné príčiny. Kozmetické preparáty by tak mali byť iba doplnkom. Skutočný boj proti akné sa začína v tráviacej sústave.

28.12.2015 10:30
pleť, pokožka, problém, akné Foto:
Ako sa postaviť do boja proti akné? Kozmetika je až na druhej koľaji.
debata

Ako jeme, tak vyzeráme!

Všetko, čo si pustíme do tela sa skôr či neskôr odrazí na tom, ako vyzeráme. Či už ide o váhu, alebo zjav pleti. Pri liečbe akné pomocou stravy treba nakombinovať zložky čistiace, výživné, a odolať škodcom.

Čistenie aj bez pleťovej vody

V prvom rade bude pri akné, vredoch, či upchatých póroch potrebné vyčistiť pleť. Zvonka je to prirodzené, no očista musí prísť aj „z taniera“. Vynikajúce je dať si detoxikačný víkend, kedy sa krv naozaj prečistí. Pite vodu, vynechajte mäso, doprajte si dostatok vlákniny, ktorá vám vyluxuje trávenie. Zápaly na koži sú často prejavom vysokej koncentrácie toxínov v tele. Preto ich treba dostať von. Pomôže vám brokolica, cibuľa, cesnak, klíčky, zeler, karfiol, zázvor, kurkuma, rasca. Koreniť môžete majoránom, bobkovým listom, bazalkou, či rozmarínom. Nie je žiadne tajomstvo, že ľudia po pôste skôr ako schudli mali vyčistenú pleť. Telo sa totiž premylo od toxínov.

Výživa pre kožu

Vyčistená pokožka potrebuje byť silná a zdravá, aby vedela odolať nástrahám, ktoré spôsobujú akné. Ani vzduch okolo nás nie je práve najčistejší a preto je základom dať pleti dostatok sily, aby dokázala bojovať. To zabezpečí zásoba vitamínu B a betakaroténu. Mrkva, špenát, kel, tekvica, mango, broskyňa, goji, to všetko sú jedlá na podporu zdravej pokožky. Určite nezabudnite na esenciálne kyseliny, ktoré sa nachádzajú vo veľkej miere v avokáde. Nahraďte ním maslo a uvidíte, ako to prospeje eliminácii akné.

Vynechajte spúšťače

Pokožku je možné z vnútra nielen liečiť, ale jej aj priťažiť. Pri náchylnosti na akné sa treba vyhýbať predovšetkým koreneným jedlám, kofeínu, nikotínu aj alkoholu. Extrémnou záťažou je cukor. Klasické cukríky, keksíky, zmrzliny, zložky potravy s rafinovaným cukrom sú dôvody, prečo si každý deň máte čo z tváre vytlačiť. Očistite jedálniček od týchto kazisvetov krásy a uvidíte, že vaša pleť sa čoskoro napne do krásy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liečba #vnútro #jedlo #akné #pleť #vyrážky

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...