Nenechajte zimu, aby vás položila na lopatky

Zimný smútok zaženiete! Ale musíte vyliezť z postele!

28.12.2015 16:30
pleť - zima - starostlivosť Foto:
Zimu prežite v pohybe, budete sa cítiť dobre aj psychicky.
debata

Čo robiť, keď sa v zime ozve únava, nechuť čokoľvek robiť a nevysvetliteľný smútok?

Je celkom normálne, ak sa človek počas tmavých a chladných dní cíti melancholicky a túži ich prežiť vo svojom teplom domove, ukrytý pred svetom. Pozor si treba dávať, ak sa ozvú ľahké depresie a strácate chuť na čokoľvek. Ak nemáte energiu ani len „vykuknúť“ spoza vašich štyroch stien.

Zima pritom nemusí byť pre psychiku až takou záťažou, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Ak ste napríklad v práci, obedňajšou pauzu využite na prechádzku na čerstvom vzduchu, ideálne je, ak vykukne aspoň „zubaté“ slnko. Príjemný rozhovor s kolegyňou o dovolenkových plánoch či lyžovačke počas niekoľkých minút vonku vám môže výrazne pomôcť proti ťaživej zimnej nálade.

Aj nedostatok denného svetla môže niektorým ľuďom spôsobovať problémy počas zimy. Využite preto každú príležitosť, kedy sa obloha krásne rozžiari a zaleje ju zimné slnko. Vyjdite apsoň na terasu a nechajte sa „vyhriať“ slnečnými lúčmi. Ideálne je tráviť aspoň pár dní na svahu, kde vďaka športu, priateĺom a slnečným lúčom rozhodne zimný smútok nezaútočí.

V zime by sme sa mali vo zvýšenej miere venovať športu, hoci aj v telocvični. Rozprúdi sa krvný obeh, zaženiete stres aj únavu, medzi ľuďmi pookrejete. Telo zdravo unavíte a následne sa budete cítiť relaxovane a psychicky „v pohode“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #pohyb #šport #zima

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...