Bambusové lístky chutia a škodia rakovine!

Rastlina, ktorú v Číne a Japonsku povýšili na skutočný poklad. Oprávnene.

13.12.2015 14:00
bylinkový čaj, detoxikácia Foto:
Čaj z mladých bambusových lístkov má výrazný antioxidačný účinok.
debata

Je dostatočne pružná, aby sa z nej dali spraviť kvalitné textílie ale dosť tvrdá na nábytok, či prelomenie rakoviny. Bambusové listy majú zázračnú moc, ktorá pomáha pri ochoreniach aj pri zhadzovaní kilogramov. Pozor však na ten správny bambus.

Ozdobný bambus poteší len oko

Bambusy, ktoré si kúpite v našich kvetinárstvach, si môžete vystaviť na pár mesiacov na parapet. Potešia oko, ale rozhodne nie sú vhodné na konzumáciu. Bambusov je na svete niekoľko druhov a preto nie je vhodné experimentovať pokusom a omylom. Stavte na listy, ktoré sú špeciálne určené na konzumáciu. Existuje takmer 1 500 botanických zástupcov v čeľadi bambusovitých. Môžete si síce pravý bambus dopestovať aj doma, no aj na Slovenku už ľahko zoženiete kvalitné sušené mladé lístky, ktoré sa stávajú novou zbraňou proti znečistenému prostrediu a chorobám súčasného sveta.

Čaj z mladých lístkov

Čína je krajina čaju a preto tu majú vyšľachtené čajíčky takmer na všetky neduhy. Veľmi silným zástupcom je práve čistý bylinný čaj z bambusových lístkov. Na túto prípravu sa hodí Phyllostachys bissetii, ktorého mladučké lístky sa sušia a používajú na vynikajúci a lahodný čaj. Práve tento čajík má výrazný antioxidačný účinok a je ako šmirgeľ na pečeň odkiaľ vie dostávať toxíny aj z tých najhlbších zákutí.

Proti rakovine bambusom

Štúdie japonských vedcov dokladujú, že v bambusových lístkoch sa skrýva veľká sila v liečbe nádorových ochorení. Niektoré štatistiky hovoria až o stopercentnej inhibícii rakovinových buniek. Ani bambusový list nie je však zaručený recept na onkologické ochorenia, ale významne pomáha proti rakovine bojovať a ešte účinnejší je vo forme prevencie, aby sa smrtiace bunky nezahryzli v tkanivách.

Dezinfekciu berie od podlahy

Najlepšie na bambusovom liste je, že nerobí rozdiely pred nepriateľmi organizmu. Likviduje zápaly, čistí pokožku, prejde vám kompletne do tela a povyhadzuje všetok odpad. Teda lepšie povedané vyplaví, pretože ako to už pri tradičných čínskych medicínach chodí, účinkuje najlepšie v čaji.

Nielen čistí, ale aj dodáva

Okrem čistenia zbavuje telo aj vysokého krvného tlaku a prekyslenia, zlepšuje odolnosť aj kondíciu a pritom má vitamíny B1 a minerály plus proteíny a vlákninu. Bambusové lístky určené na konzumáciu a do čaju sú recept, vďaka ktorému obdivujeme Číňanky a Japonky prakticky bez vrások a vždy dobre naladené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #prekyslenie organizmu #čaj #antioxidanty #bambus

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...