Po Vianociach žiadna diéta! S týmito tipmi

Akosi automaticky s tým už rátame: Cez Vianoce priberieme, chudneme od prvého januára! Zmeňme program v hlave, veď tieto Vianoce môžu byť výnimkou!

11.12.2015 09:00
vianoce, jedlo, prejedanie, brucho, žalúdok,... Foto:
Kroťte sa pred Vianocami aj počas, nebudete po nich plakať.
debata

Hladná na nákupoch

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí kupujú vianočné darčeky na poslednú chvíľu? Vianočné trhy v nákupných centrách, všade navôkol neskutočná vôňa štrúdle, lokšov a punču… Ťažšie odoláte, ak sa toto vyberiete absolvovať s prázdnym žalúdkom. A tak sa pekne krásne najskôr najedzte, až potom vyrazte do vianočných ulíc!

Zdravé vianočné pečivo

Priberieme menej, ak si to všetko pripravíme samy. Vieme predsa, čo do toho dávame. A tak je to aj s vianočným pečivom. Čo tak tento rok pouvažovať o zdravých alternatívach? V móde je kokosový olej, mandľová múka, škorica… A aj vianočné pečivo môže byť zo špaldovej múky.

Nahraďte cukor

Biely rafinovaný cukor v každom prípade nahraďte cukrom z kokosových kvetov. Nielenže chutí oveľa lepšie, ale aj obsahuje cennejšie minerály a má výrazne nižší glykemický index.

Moriak namiesto kačice

Kto si Vianoce bez husi alebo kačice nevie predstaviť, mal by to tento rok vyskúšať so zdravšou alternatívou – moriakom. Obsah tuku je nižší a mäso je ľahšie stráviteľné. Kožku odložte aj v tomto prípade bokom…

Kokosový olej

Existuje protiprejedací trik. 30 minút pred každým jedlom zjedzte lyžicu kokosového oleja. Zjete menej.

Pite vodu

Denne aspoň dva litre čistej vody. Nepite vodu obohatenú o oxid uhličitý. Do karafy s vodou pridajte dve až tri tyčinky škorice, pomáha to znížiť hladinu cukru v krvi.

Chia semiačka

Pohár mandľového mlieka zmiešajte s 2 alebo troma polievkovými lyžicami chia semienok. Pite 30 minút pred jedlom, nápoj vás zasýti.

Ovocie pred jedlom

Pred hlavným jedlom jedzte čerstvé ovocie (pred, nie po!). Naše trávenie bude lepšie fungovať. Jedinou výnimkou je čerstvá papája, možno ju jesť aj ako dezert.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dezert #chudnutie #ovocie #trávenie #cukor #kokosový olej #moriak

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...