5 rád, ako cez Vianoce nepribrať ani gram

Presvedčenie, že sa budeme krotiť, že si odriekneme sladké a na raňajky údené sa skončí s prvým závanom vanilkového cukru.

04.12.2015 15:00
fazuľový šalát, strukoviny Foto:
Fazuľa zasýti, ale energia z nej sa neukladá do tukových zásob v tele.
debata

Sú však spôsoby, ktoré pomôžu popri vianočnom hodovaní zlepšiť vašu vizitku BMI. Alebo sa o to aspoň pokúsia.

Čili

Nie je to tak zložité. Jednoducho si k slaným jedál, spravíte aj pikantnú variantu. Čili a hlavne kasaicín je známa látka výrazne pomáhajúca pri chudnutí. Kapsaicín zahrieva telo aj tkanivá, stimuluje metabolizmus a tým pomáha spaľovať tuky. Na jazyku páli, ale tak páli aj prebytočné tuky. Nepatrí k látkam, ktoré vám vyretušujú dvadsať kilogramov, ale je určite dobrým doplnkom k tomu, aby ste si pri pohybe aspoň trochu striedmej strave udržali váhu v prijateľnom rozmedzí a nezačínali Nový rok so staronovým predsavzatím: Schudnúť.

Čaj

Už len pitie zeleného čaju pomáha zhadzovať váhu. Dajte si šálku pred jedlom a zjete o niečo menej tuhej stravy. To je však len vedľajší efekt, zelený čaj výrazne zvyšuje metabolizmus a tým štartuje vaše telo k spaľovaniu tuku a zároveň zabezpečí pružnosť, vitalitu a energiu. Ešte silnejším kalibrom pomoc pri chudnutí je Rooibos, ktorý na rozdiel od zeleného čaju nemá kofeín a okrem priameho dôsledku v podobe ubúdania tukov aj vyhladzuje pleť.

Stévia

Jednoducho ňou nahraďte cukor všade tam, kde je to len trochu možné. Nakoniec sami zistíte, že prakticky všade. Stévia je síce sladká, ale môžu ju aj diabetici aj tí, čo si chcú ustrážiť líniu. Nemá totiž na rozdiel od cukru na naše tukové bunky účinok nafukovať ich a pridávať na váhe.

Cibuľa

O tejto plodine vedia aj malé deti, že je zdravá, liečivá, proti kašľu aj chrípke. Zlú povesť cibuli však narobil zlý dych a nie celkom príjemné krájanie. Už tieto vlastnosti naznačujú, že cibuľa v sebe skrýva poriadnu silu. Ak ju budete konzumovať celú, tak podporí spaľovanie tukov, zlepší metabolizmus, stimuluje krvotvorbu a znižuje obsah cukru v krvi. Všetko čo potrebujete, aby ste po sviatkoch mali telo v dobrom stave. No a k dobrému vianočnému jedlu cibuľa aj pasuje.

Fazuľa

Môžete ju servírovať k jedlu ako prílohu, alebo použiť na milión spôsobov od polievky až po guláš. Výhodou fazule je, že zasýti rovnako dobre ako mäso, ale energia z fazuľového jedla sa neukladá do tukových zásob v tele. Zároveň vláknina podporuje správne vyprázdňovanie a preto je skvelým partnerom nielen diét, ale aj prílohou k Vianociam, vďaka ktorej nebudete musieť v novom roku kupovať o číslo väčšie šaty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #zdravá strava #Vianoce #zelený čaj #stévia #fazuľa

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...