Tangáče verzus nohavičky. Čo je zdravé a čo už nie?

Chceme byť sexi, preto sa v našej skrini nachádzajú aj tango nohavičky. Je ich dokonca viac, ako tých klasických. Sú však zdravé?

07.12.2015 09:00
nohavičky Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nohavičky nemajú byť v prvom rade sexi. Pri ich kúpe dbajte predovšetkým na to, aby boli pohodlné a nespôsobili vám infekcie močových ciest či kvasinky.

Príliš úzke

Keď sa nohavičky zarezávajú, nie je to len nepríjemné, ale môže to tiež spôsobiť podráždenie v oblasti genitálií. Predovšetkým ženy v menopauze by mali pri kúpe nohavičiek dbať na to, aby im nohavičky neboli priúzke. Malé ranky môžu spôsobiť infekciu. Avšak nielen ženy, ale aj muži by pri výbere slipov či boxeriek mali byť opatrnejší. Príliš úzke slipy narušujú prietok krvi v miešku. Okrem toho teplo v intímnej oblasti ohrozuje kvalitu spermií.

Šťahovacie nohavičky

Ani po ich nosení nečaká ženy nič dobré. Čím sú užšie a stiahnutejšie, tým viac pôsobia na tukové tkanivo. Spôsobiť môžu zlý krvný obeh, pálenie záhy alebo dokonca pomliaždeniny.

Materiál

Čipka, hodváb alebo satén? Materiál, z akého sú nohavičky, nerozhoduje. Pri kúpe však dbajte na to, aby bola bavlna v rozkroku. Ak materiál neprepúšťa vzduch, nastupuje vlhkosť, čo už znamená dokonalú živnú pôdu pre hubové choroby a bakteriálne infekcie.

Bez…?

Pravdaže, priepustnosť vzduchu je dôležitá, ale nemať žiadne nohavičky je hlúpa alternatíva. Obzvlášť pod úzkymi nohavicami môže švík dráždiť intímnu zónu a spôsobiť drobné zranenia.

Tangá – áno, či nie?

Tangá a nohavičky s „tenkou šnúrkou“ určite nie sú „úplne zakázané“, ak sú pohodlné. Kto je však náchylný na infekcie, mal by radšej zvážiť ich nosenie. Môžu hroziť infekcie močového mechúra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohavičky #infekčné choroby #bavlna #krvný obeh #intímna oblasť

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....