Vajíčka – najlepšie raňajky?
Argumentujú napríklad výskumom, pri ktorom boli porovnávané tri druhy raňajok. Vajcia s hriankou, kukuričné lupienky s mliekom a croissanty. „Je jasné, že pri takomto porovnaní vyjdú vajcia najlepšie. Lenže ja predsa odporúčam úplne iné raňajky, nie kukuričné lupienky a croissanty. Beriem pri tom do úvahy dlhoročný výskum zo sveta a naše vlastné desaťročné skúsenosti s klientmi,“ tvrdí odborník na výživu, MUDr. Igor Bukovský.
Vajíčka, áno, ale bez tuku
Igor Bukovský odporúča: „Ak chcete jesť vajcia a nemáte na ne alergiu, nech sa páči, ale nezabudnite: Treba ich pripravovať bez pridaného (živočíšneho) tuku. Uvarené natvrdo sú najvhodnejšia forma tepelnej úpravy.“
Orechy, tofu, kefír…
Bezpečné zdroje kvalitných bielkovín? Bukovský ich pozná dosť. Patria sem orechy, strukovinové nátierky, tofu, sójové mlieko a jogurty, nízkotučné živočíšne mlieka, kefíre, acidofilné mlieko, jogurty a nízkotučný cottage cheese.