Fio bankaFio banka

Vajíčka na raňajky? Sú aj lepšie zdroje bielkovín!

Propagátori diét s vysokým obsahom bielkovín (napríklad Atkinsova, Dukanova, rôzne formy paleo a podobne), tvrdia, že jednou z najlepších potravín na raňajky sú vajíčka.

30.11.2015 09:00
vajíčka Foto:
Vajíčka na raňajky. Ozaj najzdravšie raňajky?
debata

Vajíčka – najlepšie raňajky?

Argumentujú napríklad výskumom, pri ktorom boli porovnávané tri druhy raňajok. Vajcia s hriankou, kukuričné lupienky s mliekom a croissanty. „Je jasné, že pri takomto porovnaní vyjdú vajcia najlepšie. Lenže ja predsa odporúčam úplne iné raňajky, nie kukuričné lupienky a croissanty. Beriem pri tom do úvahy dlhoročný výskum zo sveta a naše vlastné desaťročné skúsenosti s klientmi,“ tvrdí odborník na výživu, MUDr. Igor Bukovský.

Vajíčka, áno, ale bez tuku

Igor Bukovský odporúča: „Ak chcete jesť vajcia a nemáte na ne alergiu, nech sa páči, ale nezabudnite: Treba ich pripravovať bez pridaného (živočíšneho) tuku. Uvarené natvrdo sú najvhodnejšia forma tepelnej úpravy.“

Orechy, tofu, kefír…

Bezpečné zdroje kvalitných bielkovín? Bukovský ich pozná dosť. Patria sem orechy, strukovinové nátierky, tofu, sójové mlieko a jogurty, nízkotučné živočíšne mlieka, kefíre, acidofilné mlieko, jogurty a nízkotučný cottage cheese.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #raňajky #orechy #vajíčka #jogurt #bielkoviny #živočíšny tuk #kefír #tofu

+ Nevzdávajte sa, vzchopte sa a riešte svoje problémy okamžite.
Neváhajte prevziať iniciatívu, úspech je na...

+ Zmena vám prospeje, avšak nie rázna, myslite nato.
Investujte čas rozumne, venujte ho do niečoho, čo vám môže...