Prečo sú Francúzky štíhle? Lebo dodržiavajú tieto pravidlá

Francúzky sa diétami netrápia. Na to, aby zostali štíhle, majú svoje zásady.

24.11.2015 15:00
žena, káva, kaviareň, bar, Francúzka Foto:
Ako si udržiavajú Francúzky štíhlu líniu?
debata

Francúzsky si nikdy nedoprajú počas dňa „niečo rýchle pod zub“. A už vôbec nie postojačky a v strese. Stolovanie je pre ne sviatok, ktorý si vychutnávajú. Aj obyčajné raňajky v meste si užijú – pomaly a so všetkým, čo k tomu patrí.

Nikdy v spločnosti iných ľudí nerozprávajú o svojej hmotnosti alebo o diétach, ktoré už vyskúšali. Ak im „sedí“ ich obľúbená sukňa, nemajú potrebu sa donekonečna vážiť. Iste, aj oni sa občas v jedle obmedzujú, ale nie, ak sú v spoločnosti. Diéty sú ich výsostne súkromná záležitosť.

V reštauráciách si objednajú zaujímavé jedlá podľa zložitejších receptov, doma varia jednoducho, ale vždy z čerstvých surovín. Milujú nové chute, experimenty a zložité kombinácie lahodných chutí. Práve tie si doprajú v reštaurácii. Naopak, ak sú doma, v kuchyni trávia málo času. Recepty sú jednoduché, ale na výbere surovín si dajú záležať.

Francúzska si neobjednáva veľké menu, ktoré obsahuje aj dezert. Jej dezertom je pohár vína, ktorý si k večeri vychutná. A bodka.

Vždy pije obyčajné presso, bez mlieka a cukru. Latte či macchiato zo zásady odmieta. Klasika je klasika! Navyše, bez zbytočných kalórií.

Všade, kam môže, chodí pešo. Túla sa uličkami, vychutnáva rozhovory s priateľmi počas prechádzok, zájde si na trh či do neďalekého bistra. Namiesto hodín v posilňovni prejde kilometre jej obľúbeným mestom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #prechádzka #Francúzka #pravidlo

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...