Štyri fázy menštruácie, ktoré pozná každá žena

Ukrojí nám jeden týždeň z mesiaca. Ženy, ktoré majú šťastie, hovoria o 3-4 "výkyvových" dňoch. Nielenže krvácajú, ale mávajú s nimi nálady, ktorým takmer žiaden muž nerozumie. Menštruácia má štyri fázy.

20.11.2015 07:00
menštruácia, menštruačné bolesti, perióda Foto:
Tri dni - prežijeme.
debata

Prichádza hlad

Táto fáza väčšinou začne ešte pred samotnou menštruáciou. Koláče, čokoláda, čipsy, zmrzlina, víno a to všetko zošrotovať naraz! Naša túžba po sladkom a slanom je v tomto období taká veľká, že sa nedá len tak ľahko utíšiť. Jeme ostošesť a máločo nás zabrzdí.

Sme agresívne

Tá je tiež častým spoločníkom menštruácie. V tejto fáze stačí málo, aby sme explodovali a vytočili sa do vývrtky, ako sa vraví. Sme ako časovaná bomba. Máme bolesti bez konca-kraja, cítime sa tučné práve preto, čo sme „vystrájali“ v prvej fáze.

Emócie lomcujú

Tak tie sú veľmi dôvernými priateľmi menštruácie. V prvej línii plačeme, pretože máme kŕče a bolesti. V druhej línii plačeme, pretože film, ktorý práve beží v televízii, je taký veľmi smutný… Čakáme na situáciu, pri ktorej si môžeme výdatne poplakať.

Vnútorný mier

Prichádza s koncom menštruácie. Opäť sa vraciame akoby k samým sebe, život má odrazu znova zmysel. Máme chuť starať sa o postavu, športovať, zdravo sa stravovať a v prvom rade: opäť sa smiať. Všetko, ako predtým! Šesťdňové výkyvy nálad sú odrazu fuč, patria niekam do minulosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #emócie #hlad #plač #agresivita #menštruácia #vnútorný mier

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...