Zázračné účinky "obyčajnej" prechádzky!

Chudnúť, zdravo žiť, znížiť cholesterol, cítiť sa sviežo a mať viac energie môžete takpovediac bez námahy.

08.11.2015 17:00
láska, vzťah, prechádzka Foto:
Chôdza je veľmi účinným nástrojom na prevetranie si hlavy.
debata

Stačí spraviť prvý krok a vydať sa na obyčajnú prechádzku. Žiadne potenie sa v posilňovni, dvíhanie závaží, či maratónske behy. Chôdza je pre človeka najprirodzenejší pohyb so silou liečiť.

Chôdza dobrá na srdce

Výhodou rýchlej chôdze je, že sa pri nej srdce dostane do vyššej tepovej frekvencie, no nie tak vysokej, aby to s človekom mohlo nepriaznivo zamávať. Pravidelnou chôdzou v rozmedzí 30 – 60 minút denne docielite zníženie zlého cholesterolu, upraví sa vám tlak, zvýši sa kondícia a doslova si predĺžite život. Absencia chôdze stojí za obezitou aj množstvom srdcovocievnych ochorení.

Odvráti diabetes aj rakovinu

Možno budete mať ľahko spotené tričko, ale klinické štúdie ukazujú, že pravidelnej chôdzi sa môžu venovať ľudia bez akýchkoľvek obmedzení. To už napríklad neplatí o behu, alebo cvičení v posilňovni. Pritom vďaka chôdzi o celé percentá klesá riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a cukrovky.

Chudnete najintenzívnejšie

Počujete správne. Ani pri šprintovaní na bežiacom páse neschudnete viac ako pri rýchlej prechádzke. Intenzívna prechádzka totiž zaručuje, že srdce sa dostane presne do hladiny spaľovania tuku. Neodoberáte energiu z cukrov, ani bielkoviny zo svalov. Telo spaľuje presne to čo má, vaše tukové tkanivá.

Predchádzate osteoporóze

Pri chôdzi sa napínajú svaly nielen na nohách, ale aj na rukách, svalové úpony v ramenách, na drieku. V pohybe je celé telo. Pri najprirodzenejšom pohybe posilňujete práve úpony svalov na kosti, čo ich spevňuje a hoci aj bez behov, len rýchlou chôdzou ujdete osteoporóze. O tom, že budete ohybnejšia a menej hrozia pády, už písať ani netreba.

Zbavuje depresie

Aj ľahká chôdza dokáže dokonale zbaviť zlej nálady a stresu. Choďte sa prejsť aj pri riešení problémov. Hovorí sa, že čím väčší problém, tým dlhšia bude prechádzka. Na jej konci budete poznať riešenie, alebo minimálne zaujmete postoj bez stresu. Chôdza je veľmi účinným nástrojom na prevetranie si hlavy. Až 83% ľudí po prechádzke v trvaní minimálne 30 minút pociťovalo viac šťastia. Pridajte sa k nim aj vy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #prevencia #chudnutie #depresia #prechádzka

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...