Stále krásne a pevné lýtka? Tento cvik vám s nimi pomôže

Pekne tvarované dámske lýtka dokážu pôsobiť naozaj príťažlivo. Jedna cesta ku nim sú lodičky na vysokom podpätku. Ten zväčša nohu opticky natiahne. Ale čo iný spôsob?

04.11.2015 12:00
výpad - cvik - spevnenie Foto:
Výpady môžete robiť na niekoľko spôsobov. Spevňujete tak zadoček, stehná aj lýtka.
debata

Lýtka a stehná si môžete spevniť a zlepšiť ich tonus aj pravidelným cvičením. Existuje niekoľko trikov, pomocou ktorých dokážete zlepšiť podobu vašich nôh. Jedným z najefektívnejších sú výpady.

Existuje niekoľko druhov výpadov. Kým najčastejšie sa cvičia klasické výpady, keď jedna noha je posunutá vpred a druhá sa spúšťa kontrolovaným pohybom nadol, aby sa holenná časť dostala do rovnováhy so zemou, existujú aj takzvané drepové výpady, alebo extenzné výpady.

Práve pri nich viac zapájate aj lýtkové svaly. Výpad musíte urobiť nohou vpred výraznejší, váhu prenášate práve na nohu vpredu a kontrolovane spúšťate druhú smerom k zemi. Kolenom sa môžete dotknúť podložky, ale ideálnejšie je, ak udržíte koleno pár centimetrov nad podložkou. Následne vrátite späť do polohy rozkročmo. Opakujete dvanásťkrát na každú nohu, aspoň v troch sériách.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvik #výpad #stehno #spevnenie #lýtko

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...