Dokonalý zadoček v 46 rokoch? Tréneri Jennifer Lopez odhaľujú, ako na to

Pri pohľade na formované pozadie speváčky Jennifer Lopezovej, ktorá už oslávila 46. narodeniny, zbledne závisťou aj nejedna omnoho mladšia dáma.

30.10.2015 12:00
debata (1)
Speváčka Jennifer Lopez je známa svojou... Foto: SITA/AP, Powers Imagery
Jennifer Lopez Speváčka Jennifer Lopez je známa svojou ukážkovou postavou.

Dosiahnuť niečo podobné v jej veku nie je vôbec jednoduché, no ako presviedča sama Jennifer je to možné. Aj s výdatnou pomocou odborníkov. Jedným z nich je aj slávna celebritná trénerka Tracy Anderson, ktorá sa o Lopezovú starala niekoľko mesiacov. Už dávnejšie prezradila, že proces udržiavania dokonalej figúry nie je jednoduchý.

„Nemôže si dovoliť prestať cvičiť na viac ako dva dni. Inak by sa jej tónované pevné telo ľahko zmenilo,“ vyhlásila pred časom Anderson. Pre Lopezovú kedysi vytvárala každých desať dní nový tréningový plán. Základom totiž podľa nej je, aby si telo nezvyklo na konkrétnu sériu pohybov. Ak sa tak stane, svalstvo je adaptované a výsledky nie sú také ukážkové.

Čo sa konrétnych cvikov týka, slávna speváčka vraj veľmi často kombinuje silové cvičenia s cvikmi s vlastnou váhou. Jednou z najlepších ciest, ako vytvarovať zadoček, sú drepy. Celebritný tréner Joey Gonzales, ktorého cituje magazín Hollywood Life, však upozorňuje aj na mŕtvy ťah. Hoci mnoho žien si myslí, že tento cvik je dobrý len pre mužov a podieľa sa najmä na veľkom chrbtovom svale, Gonzales upozorňuje na jeho zmysel v tvarovaní pozadia. „Zadoček treba posilňovať z viacerých uhlov. Pri mŕtvom ťahu prichádza impulz pri dvíhaní činky aj predklone,“ vysvetľuje.

Na pevnosť stehien či pozadia sa sústreďujú aj cviky nazývané výpady, keď jednou nohou vykračujete smerom vpred alebo vzadu a druhú spúšťate na zem (niekedy bez kontaktu s podložkou). Podobné cviky potvrdil v rámci Lopezovej režimu ďalší celebritný tréner Gunnar Peterson, ktorý sa o ňu staral v roku 2009. Vtedy napríklad do jej režimu zaraďoval výpady so záťažou (činkami v rukách) a otočkami do strán.

Podľa odborníkov je však dôležité pracovať na celom tele. Jednotlivé cviky totiž posilňujú stred tela a spevňujú svalstvo v oblasti brucha, čím sa tiež podieľajú na formovaní postavy v tvare presýpacích hodín, ktoru je speváčka povestná.

Nuž, ale ešte jedna smutná správa na záver. Jennifer Lopez nefajčí, ani nepije alkohol a jedáva len veľmi striedmo a zdravo. Takže, ak túžite po jej zadočku, budete možno musieť obetovať viac než len dennú návštevu vo fitku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tréner #Jennifer Lopez #zadoček #Tracy Anderson #cviky #Gunnar Peterson

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...