Slovenské menu dlhovekosti

Nepodávajú ho v žiadnej reštaurácii. S trochou snahy si však sami môžete vytvoriť jedálny lístok, ktorý vás dovedie k dlhovekosti.

21.10.2015 12:00
cvikla, červená repa, detox Foto:
Cvikla je to detoxikačná zbraň číslo jedna.
debata

Navyše bez vedľajších znakov starnutia ako sú zdravotné komplikácie. Nejde o žiadne exotické chute ani recepty. Dlhovekosť sa rodí aj na slovenských poliach.

Živočíšne vymeňte za rastlinné

Podľa dlhodobých skúmaní živočíšne bielkoviny škodili telu o niečo viac ako rastlinné. Mäsa sa vzdať nemusíte, ale medzi potravinami dlhovekosti určite nenájdete prepečené rebierko. Ak sa s ním neplánujete rozlúčiť, tak určite nezabudnite hriechy v stravovaní aspoň dostatočne kompenzovať niečím dobrým, čo nám prihodí pár rokov života k dobru.

Cvikla

Je to detoxikačná zbraň číslo jedna. Predstavuje doslova sprchu pre telo aj krv. Je tak silná, že pitie šťavy z repy, len tak bez prípravy, môže človekom poriadne zamávať. Žiadne zázračné detoxikačné kúry nedokážu toľko, čo obyčajná cvikla. Určite nie na každý deň, ale pravidelne aspoň pár ráz do mesiaca do šalátov, postrúhať, alebo iba odšťaviť. Zbavíte sa naraz kvanta toxínov.

Kapusta

Kapustné kúry už mnohých ľudí doslova zázračne vyliečili z rakoviny. Obsahuje glukozinoláty a fytochemikálie. Potrebujete o nich hlavne vedieť, že sú veľmi silným kalibrom na voľné radikály. Vďaka kapuste vytiahnete karcinogény aj z pečene. Kapustu treba však jest surovú, prípadne piť čerstvo odšťavenú, aby ste dosiahli najlepší efekt. Ak sa bojíte rakoviny, tak kapusta je vlastne ako slovenský „zelený čaj“. Ten je jednotkou v Číne a Japonsku, ale Slovák dostal k prevencii kapustu.

Šošovica

Spytovať si svedomie pri tejto plodine by mal azda každý. U starých Slovanov tvorila základ jedálneho lístka. Najedol sa z nej aj drevorubač. Má obrovský zdroj vlákniny a známej kyseliny listovej, ktorá telo osviežuje, revitalizuje a omladzuje. Je to látka, vďaka ktorej môžete aj v sedemdesiatke vyzerať o desať rokov mladšie. Vláknina precízne čistí hrubé črevo, aby nezostávali ani v klkoch zárodky pre nádory. Pol šálky šošovice trikrát do týždňa je recept od starých mám, čo nemali multivitamíny, ani rajčiny v zime a predsa žili dlho.

Tekvica

Bez nej sa nezaobíde asi žiadna slovenská záhrada. V jej tele je množstvo alfa karoténu podporujúceho zdravé srdce. Redukuje aj hodnoty tlaku krvi, ktorý je tichým zabijakom ľudí v produktívnom ve­ku.

Špenát

Pár listov do šalátu chutí skvele a hoci nemá mega dávku železa ako sa tradovalo, obsahuje luteín pre dobrý zrak, vitamín K pre silné kosti a kyselina listová len podporí tie správne procesy v organizme. Pomáha telu spúšťať samočistiace procesy. Je skrátka skvelý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kapusta #šošovica #dlhovekosť #cvikla #bielkoviny #špenát #tekvica

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...