Arašidy – poklad pre ženy priamo spod zeme

Dozrievajú pod zemou, sú to orechy, ale pre ženy má zmysle dopriať si ich každý deň.

16.10.2015 07:00
arašidy, tuky, alergény Foto:
Arašidy sú vynikajúce na stimuláciu mozgovej aktivity a zlepšenie pamäte.
debata

Arašidy sú zdravé a možno ich zaradiť aj k vynikajúcim pochúťkam. Má to však háčik. Nesmú byť solené.

Veľa zdravia v malom kúsku

Arašidy sú posilou pri výžive aj pre kulturistov. Obsahujú síce tuky, ale tie zdravé a veľa bielkovín. Okrem toho aj nejaké sacharidy, vlákninu, vitamíny B, C a E, plus minerálne látky ako vápnik, horčík a draslík. Aj priemerná žena vie, že práve tieto zložky potrebuje na pevné kosti, nechty aj vlasy. To všetky iba vďaka tomu, že si na desiatu dáte správne oriešky.

Prirodzené antioxidanty

Vďaka bioaktívnym zložkám vedia pomôcť imunitnému systému v boji s voľnými radikálmi aj inými nánosmi vo vašom tele. Prirodzené antioxidanty sú skrátka vždy lepšie ako umelé.

Čisté cievy

Burské oriešky, ako sa hovorovo nazývajú, nás zbavujú zlého cholesterolu aj triglyceridov, čím čistia cievy od nánosov, ktoré by v budúcnosti mohli spôsobovať zdravotné problémy so srdcovocievnym aparátom. Ak si ich dáte na raňajky, upravia hladiny cukru v krvi na ideálne. Tým sa dostaví pocit nasýtenia a kolísanie cukru už nebude váš problém.

Lepšia pamäť

Pre školopovinné osoby je to doslova výbava na cestu do školy. Arašidy sú vynikajúcim receptom na stimuláciu mozgovej aktivity a zlepšenie pamäte. Dokonca sa označujú za preventívny nástroj pred stareckou demenciou a Alzheimerovou chorobou. Nezaručíme vám, že sa vám tieto ochorenia určite vyhnú, ale minimálne s arašidmi v jedálnom lístku znížite riziko ich prepuknutia.

Netreba to preháňať

Arašidy možno zaradiť na list nielen zdravých, ale aj kalorických potravín. Preto je vhodné doplniť ich do stravy len za hrsť, napríklad miesto olovrantu alebo desiaty. Zároveň platí, že nesmú byť solené. Solené arašidy strácajú svoje benefity, nakoľko množstvo soli v nich telu výrazne škodí. Opatrnosti nikdy nie je dosť a arašidy sú aj silný alergén. Preto opatrne, kým sa do nich pustíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #antioxidanty #tuky #oriešky #arašidy #alergény

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....