Vymeňte cukor za med. Prečo sa to oplatí?

Káva osladená medom? Nezvyčajné, ale vyskúšajte! Nahradiť med cukrom a cukor vytlačiť z jedálnička sa z každej strany oplatí.

19.10.2015 14:30
med Foto:
Nahraďte cukor medom.
debata (4)

„Tekuté zlato“, ako sa medu zvykne hovoriť, je chutné nielen na maslovom chlebe, ale aj v čaji, šalátoch a dusených pokrmoch. Ak ste med používali len na Vianoce, prípade pri pečení, je čas pre zmenu. Ak sladiť, potom medom, pretože ten nielenže chutí fantasticky, ale má navyše liečivé účinky. Okrem iného, produkt včiel pomáha potlačiť rast nádorových buniek.

Proti kašľu

Med vo všeobecnosti pôsobí hojivo. Jeho antibakteriálne a protizápalové účinky sú známe už stáročia. Používa sa aj v tradičnej čínskej medicíne. Pri kašli je prostriedkom číslo jeden. Môžete zabudnúť na všetky drahé cmúľacie tabletky z lekárne. Teplé mlieko s medom, najlepšie pred spaním, je recept, ktorý vás vylieči. Vôbec nepreháňame. Potvrdila to aj štúdia z univerzity Penn State College of Medicine. Med v nej vyšiel ako najúčinnejší liek proti kašľu.

Med pre krásu

Súčasťou krémov či pleťových masiek, ktoré majú zaistiť hladkú pokožku, je vždy med. Takže nielen vitamín E a aloe vera udržiavajú pleť elastickú. Aj vďaka medu môže pleť zažiariť, môžeme s ním dokonca bojovať proti predčasným vráskam. Skúste si telo nakrémovať medom po saunovaní. Budete šokovaná, aké bude zamatovo hebké.

Proti opici po párty

Je to tak. Med dokáže zázraky po prehýrenej noci. Fruktóza, ktorú obsahuje, totiž výrazne urýchľuje odbúravanie alkoholu. Takže pred odchodom z domu sa oplatí dať si chlieb s medom, prípadne vypiť ešte aj horúci čaj s dvoma čajovými lyžičkami medu. Rýchlej regenerácii nebude nič stáť v ceste.

Sladký a výživný

V otázke sladiť medom či cukrom, med na plnej čiare vyhráva. Na rozdiel od cukru, obsahuje cenné živiny, kým cukor je čisté sladidlo, slúžiace len pre chuť. Zdravie čupí v úzadí, resp. ešte je aj ohrozené.

Správna dávka

Dávka je jed platí aj pri mede. Netreba to s ním preháňať – dávku šesť čajových lyžičiek za deň by sme rozhodne nemali prekročiť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #med #regenerácia #kašeľ #vrásky #cukor #sauna #sladidlo

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...